Sport

Veteranul salvator

rahoveanu

Ciprian Marinuţ

Portarul Sile Rahoveanu (foto) a apărat penalty-ul executat de Robert Cristian la scorul de 1-0 (min. 72) şi a contribuit decisiv la victoria Mureşului Deva în derby-ul hunedorean cu Minerul Lupeni.

Alegere inspirată
Nevoit să caute soluţii pentru formula de echipă până în ultimul moment, din cauza problemelor de lot, antrenorul Mureşului Deva a fost inspirat la meciul de debut al echipei devene în noul sezon. Gică Barbu a dat credit experienţei şi a pariat pe veteranii Rahoveanu şi Bud, în locul altora mai tineri, care au jucat mai mult în amicale. Şi chiar dacă Bud a fost înlocuit după o oră, Rahoveanu s-a dovedit salvator pentru deveni, deşi nu a jucat aproape deloc în meciurile de verificare. Experimentatul Rahoveanu a avut sânge rece şi a aşteptat să vadă unde trage tânărul Robert Cristian, astfel că a reuşit să respingă în corner penalty-ul executat de jucătorul minerilor în minutul 72. Intervenţia lui Rahoveanu a decis soarta meciului şi a păstrat cele trei puncte pentru echipa sa, care a debutat astfel cu dreptul în noul sezon.

Puţin fotbal
Până la momentul psihologic al penalty-ului parat de Rahoveanu, primul derby hunedorean al sezonului a oferit puţin fotbal. În prima repriză am consemnat doar trei şuturi pe poartă: Pribac (27) şi A. Bud (‘30) pentru Mureşul, respectiv Robert Daj (‘38) pentru Minerul Lupeni. A fost nevoie de golul lui Grigoruţă (58), al cărui şut de la marginea careului a fost deviat în proprie poartă de Pocean, pentru ca jocul să se anime. Cu gândul la o remiză, Petre Gigiu, antrenorul minerilor, a făcut două schimbări ofensive, iar echipa sa a devenit mai îndrăzneaţă, căutând egalarea. Minerii au fost aproape de acest obiectiv, după ce nou-intratul Luca a fost atacat imprudent în suprafaţa de pedeapsă de Golguţ, însă Robert Cristian a irosit penalty-ul acordat de arbitru.

Mureşul Deva – Minerul Lupeni 1-0 (0-0)
A marcat: Grigoruţă ‘58
Mureşul: Rahoveanu – Bălu (90 G. Florea), Pistol, Dosan, I. Câmpean – Spătaru (46 E. Vajda) A. Bud (60 Golguţ), Sătmar, Pribac – Grigoruţă, B. Bajko. Antrenor: Gică Barbu.
Minerul: Ciucă – I. David, N. Câmpean, Pocian, Neacşu – R. Daj (61 G. Luca), Omoduemuke, Bozian (‘77 Deaconescu), R. Cristian – V. Barbu (67 Gego), Gideon. Antrenor: Petre Gigiu.
Arbitru: Dan Monea (Cluj-Napoca). Asistenţi: Marius Nicoară (Băile Herculane) şi Silviu Harmuz (Reşiţa).
Stadion: „Cetate“. Spectatori: 400.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura