Comunitate

„Spune nu violentei! Alege sportul!“

04materialvetelPrimăria comunei Veţel, în parteneriat cu Centrul de Promovare a Culturii de Securitate-Sucursala Hunedoara, au organizat cu prilejul Zilei Copilului proiectul educaţional „Spune nu violenţei! Alege sportul”.

Activitatea, la care au participat toţi copiii de la şcolile din comună, s-a desfăşurat la Şcoala Generală V-VIII din Veţel. Acţiunea a constat în desfăşurarea unei probe de cros pe o distanţă de 800 de metri pe străzile localităţii Veţel, câştigătorii fiind recompensaţi cu diplome, cupe, rechizite şcolare, precum şi alte premii în obiecte. Câştigătorii probei de cros la grupa de vârstă 11-14 ani sunt Paul Mădăraş (locul I),  Razvan Hordea (II), Florin Cigher (III) , iar la grupa de vârstă 7 – 11 ani, locul I a fost cucerit de Samuel Nechifor, locul II de  Bogdan Bora, iar locul III de  Alex Dobârceanu.
În cadrul acţiunii, membrii Centrului de Promovare a Culturii de Securitate au susţinut un seminar pe tema securităţii în mediul şcolar   „Spune nu violenţei! Alege sportul”. În cadrul seminarului au fost prezentate urmările negative pe care poate să le genereze un conflict în viaţa unei persoane, precum şi cauzele care produc astfel de incidente şi modalităţi de evitare a acestora. De asemenea, elevii au completat chestionare CPCS, privind actele de violenţă şcolară şi familială.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura