Comunitate

Investitori ademeniti cu teren

04minalivezeni

Dana Istudor

Fostul perimetru minier pe care s-a aflat Uzina de Preparare a Cărbunelui Livezeni din Petroşani a stârnit, la mijlocul anului trecut, un interes deosebit din partea investitorilor, care doreau o parcelă pentru a-şi deschide o afacere la Petroşani.

Cele 12 hectare de teren aflate în ultima etapă de ecologizare se află la Drumul Naţional 66 şi beneficiază de utilităţi, plus că sunt foarte aproape de zona de centru a oraşului.
Numai că, la aproape un an de zile, autorităţile locale din Petroşani se tem să nu rămână cu pământul, când vor începe să liciteze parcelele, deoarece potenţialii investitori ar putea să se teamă de criza economică şi să amâne o eventuală investiţie în „capitala” Văii Jiului.

Finanţare de la Banca Mondială
„Credem că terenul va putea fi folosit la sfârşitul acestui an. Cereri sunt, dar deocamdată, terenul este dat în administrarea firmei care-l ecologizează. Până finalizăm ecologizarea, nu riscăm să organizăm o licitaţie”, declară Claudiu Cornea, viceprimarul municipiului Petroşani. Edilul admite că este posibil ca investitorii să se teamă de criza economică, iar numărul celor care vor o parcelă în zona Livezeni pentru o afacere să fie mic. „Este posibil şi acest lucru. Noi sperăm să ieşim din criză până la sfârşitul anului”, mai spune Cornea. Lucrările de ecologizare la fosta preparaţie a cărbunelui UPC Livezeni-Petroşani au început în 2007, iar proiectul de ecologizare costă 4,3 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de către Banca Mondială.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura