„Ridzi a cheltuit nejustificat banul public”

Nicolle Ebner

Concluziile Curţii de Conturi confirmă Raportul comisiei de anchetă a Camerei Deputaţilor: Monica Iacob-Ridzi a cheltuit nejustificat banul public, o decizie total nefavorabilă fostului ministru hunedorean al Tineretului şi Sportului.

Unde s-au dus sumele plătite de MTS?
Potrivit surselor judiciare citate de presa centrală, raportul Curţii de Conturi confirmă concluziile comisiei de anchetă în cazul „Ridzi”, mai exact, fostul ministru al Tineretului şi Sportului a cheltuit nejustificat banul public. Documentul va fi transmis atât la Camera Deputaţilor, în calitate de solicitant legal al acestui control, cât şi la DNA, unde deja a fost declanşată cercetarea penală. Întrucât Curtea de Conturi nu poate audia reprezentanţii societăţilor private implicate în evenimentele programate de ministrul Ridzi cu ocazia Zilei Tineretului, această sarcină revine DNA. Tot DNA va trebui să elucideze şi către cine s-au dus sumele plătite de MTS, deoarece numai o mică parte a ajuns la participanţii solicitaţi pentru aceste manifestări.

Ancheta continuă
Monica Iacob Ridzi a demisionat pe 14 iulie din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, la mai bine de o lună de la izbucnirea scandalului privind organizarea Zilei Tineretului, în centrul căruia s-a aflat. Totul a început când Gazeta Sporturilor a publicat, la jumătatea lunii iunie, un articol care dezvăluia că pentru serbările de Ziua Tineretului, MTS a atribuit fără licitaţie, contracte de sute de mii de euro, unor firme private de „apartament”. Două săptămâni mai târziu, DNA a solicitat declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi, aceasta fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, în legătură cu fapte de corupţie, instigare la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate şi instigare la infracţiunea de ştergere de date informatice fără drept. Anchetatorii au stabilit că există indicii că, pentru ascunderea încălcării dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice, au fost întocmite, ulterior încheierii celor trei contracte, înscrisuri care să ateste în mod nereal, derularea procedurii de achiziţie.
Raportul Comisiei de anchetă în cazul „Ridzi”, confirmat de verificările efectuate şi de Curtea de Conturi, arăta că, prin încheierea contractelor de achiziţie publică legate de Ziua Tineretului, MTS a încălcat legea, întrucât „a combinat” serviciile recreative cu cele de publicitate, pentru a se ajunge la valoarea totală de 400.000 de euro.

One thought on “„Ridzi a cheltuit nejustificat banul public”

  • 19 octombrie 2009 la 15:16
    Permalink

    Monica Iacob-Ridzi a fost victima inscenariilor trusturilor de presa conduse de motanul Felix(Dan Voiculescu).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.