Omorât de un zid de beton

03 constantin copilul ucis de zid

Dana Istudor

Un minor din localitatea Uricani a murit strivit de un planşeu de beton, care s-a prăbuşit peste el, în timp ce se juca.
Tragedia s-a petrecut sâmbătă după amiază, în oraşul Uricani, iar copilul G. Constantin  (foto), în vârstă de 13 ani, se afla la joacă împreună cu mai mulţi colegi de-ai săi, într-un bloc părăsit din cartierul Sterminos. Imobilul rămas neterminat de mai bine de 20 de ani, era locul ideal de joacă pentru copiii din cartierul sărac, iar sâmbătă, Constantin, împreună cu alţi cinci copii, se juca de-a v-aţi ascunselea în apartamentele blocului. După ce şi-au încheiat jocul, copiii au văzut că tavanul unei camere stă să cadă şi l-au lovit cu picioarele, curioşi să vadă cum se prăbuşeşte. „Placa de beton era prinsă cu câteva sârme şi nişte cârpe şi ei au dat cu picioarele să o dărâme. Pe Costel l-a prins când a căzut”, spune unul dintre colegii de joacă ai victimei.

 Cine este vinovat?
Planşeul de beton de câteva tone l-a strivit pe copil, care nu a mai avut nici o şansă. Unul dintre cei aflaţi în blocul respectiv la joacă a auzit bubuitura şi când l-a văzut pe Constantin strivit de betoane, a chemat poliţia şi salvarea. Micuţul a fost scos de sub capcana de beton de către poliţişti şi localnici, iar paramedicii SMURD şi personalul Ambulanţei Lupeni au încercat să-l resusciteze, însă nu mai era nimic de făcut. „I s-au făcut manevrele de resuscitare timp de 40 de minute, însă era în stop cardio- respirator. Practic, era strivit şi în ciuda intervenţiei noastre, din păcate, a decedat”, spun medicii care au încercat să-l salveze pe micuţ.
Băiatul, G. Constantin, era în clasa a şasea la o şcoală din Uricani şi provine dintr-o familie foarte numeroasă şi extrem de săracă. Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei Uricani, care a demarat o anchetă, pentru a descoperi cine se face vinovat de faptul că nu a îngrădit imobilul, care reprezintă pericol public, din cauza stării de degradare avansată. Blocul abandonat aparţinea unei societăţi comerciale din judeţul Cluj.

5 comentarii la „Omorât de un zid de beton

 • 19 octombrie 2009 la 19:08
  Permalink

  Acest copil era ne vinovat avea toata viata inainte,nu trebuia sa moara.Eu lam cunoscut pe Constantin ii spuneam(7 metri fara cap)era sarac imdradevar dar niciodata nu sa plans.De fiecare data cand il vedeam ma saluta si mici nu ziceai ca duce lipsa de ceva…El mai facea nazbati dar totusi nu trebuia sa moara,cands a cazut acel zid el a vrut sa sara pe geam dar la prins celalalt copil de picior ca sa il ajute el sa oprit si la ajutat si pe copilul acela dar ala cu nerusinare nu la mai tras dupa el si la impins…IMI pare foarte rau..DUMNEJEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!!!

 • 21 octombrie 2009 la 19:50
  Permalink

  acel baiat era la antrenamente cu niste colegi deai mei nu eu am fost de fata cand acel zid a cazut peste el dar au fost niste prietene de ale mele si miau povestit tot si imi pare foarte rau de el DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE!!!

 • 7 februarie 2011 la 4:18
  Permalink

  Como tal, un accidente que ocurrió

 • 7 februarie 2011 la 4:19
  Permalink

  algo que no es posible

 • 7 februarie 2011 la 13:11
  Permalink

  @ALEXANDRA,SPUI CA A AJUTAT UN COPIL SA SCAPE S-I PE EL NU LA AJUTAT NIMENI,A PATIT CA S-I FATA CARE SA ARUNCAT IN MAGAZINUL DE FOC CARE A SALVAT PE ALTA FATA S-I IA A MIRIT IN FOC,VINA PENTRU CA A MURIT ACEST COPIL O ARE PRIMARUL,PENTRU CA ARE GRIJA DE BLOCURI SA NU LE DEIE IN FUNCTIUNE,SI NU FACE PARCURI DE JOACA PENTRU COPII.
  RUSINE SA-TI FIE PRIMARE DIN URICANI.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.