Eveniment

„Piraţii” şoselelor nu se lasã

03 politia razie taximetristi (12)

Sorina Popa

Se pare că zilele „piraţilor” de pe şoselele hunedorene sunt numărate. Asta, după ce poliţiştii de la Serviciul Rutier, împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, reprezentanţi ai Registrului Auto Român şi ai Gărzii Financiare s-au deplasat în teren şi i-au luat la puricat pe cei care practică legal şi ilegal taximetria.
În numai două zile, în urma unei acţiuni ample de verificare a activităţii de transport de persoane în regim taxi, oamenii legii au prins în flagrant numeroşi indivizi care făceau transport ilegal de persoane, aplicând sute de amenzi. Problema este ca ele să se şi achite.

Fără autorizaţie de taxi
Astfel, „în Valea Jiului au fost aplicate 95 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 80.000 de lei şi au fost reţinute două permise de conducere. Cele mai frecvente nereguli constatate au fost: nefolosirea aparatului de taxat şi a lămpii taxi, dar şi lipsa autorizaţiei de taximetrie. În municipiul Deva, au fost sancţionaţi 82 de taximetrişti, valoarea totală a amenzilor depăşind 20.000 de lei”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Nu le pasă
Tot în Valea Jiului au fost depistaţi şi doi „piraţi”, care practicau ilegal taximetria, ei fiind amendaţi cu câte 25.000 de lei fiecare. Deşi controale de acest fel s-au mai făcut în Valea Jiului, lumea nu ţine cont de ele, iar acum, din nou, la această verificare, au fost identificaţi mai mulţi şoferi de taxi care practică ilegal această meserie. La Deva, cele mai multe persoane care practică taximetria nu folosesc cum trebuie aparatul de taxat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.