Stiri

Ştiri – 22.06.2009

Constatarea amiabilă de accident
Începând cu data de 1 iulie 2009, intră în vigoare Normele privind utilizarea formularului “Constatare amiabilă de accident”. Formularul poate fi utilizat dacă sunt îndeplinite următoarelor condiţii: din accident au rezultat numai pagube materiale; în accident au fost implicate numai două vehicule; nu se creează pagube materiale altei persoane decât celor doi conducători de vehicule implicaţi în accident; există acordul de voinţă al celor doi conducători auto, exprimat prin semnarea formularului. Formularul poate fi obţinut de la sediile asiguratorilor, putând fi utilizat indiferent de locul producerii accidentului, pe teritoriul României. (A. Năstase)

 Luat de ape
Un bărbat şi-a pierdut viaţa, sâmbătă, în râul Mureş, în zona balastierei de la Săuleşti, fiind luat de ape. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, se afla la scăldat. El a intrat în râu, dar nu a mai ieşit, fiind căutat de pompieri timp de mai multe ore, cu bărcile. Cu toate acestea, trupul tânărului nu a ieşit la suprafaţă până aseară. Bărbatul este a şasea persoană care-şi pierde viaţa prin înec, în această lună, în judeţ. (A. Năstase)

 Fiscul în acţiune
În primele cinci luni ale acestui an, inspectorii fiscali din judeţul Hunedoara au efectuat peste 900 de acţiuni de control la persoane juridice, de la care s-au atras, la bugetul de stat, venituri suplimentare în sumă totală de 31.826 mii lei, ceea ce înseamnă o creştere la acest indicator cu 21 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La contribuabili persoane fizice s-au efectuat un număr de 263 acţiuni de control, de la care s-au recuperat 418 mii lei, reprezentând diferenţe de impozite şi taxe, accesorii şi amenzi. (N. Ebner)

 Vijelie şi căderi de grindină
O atenţionare meteorologică cu cod galben a fost emisă ieri pentru partea de vest şi de sud-vest a ţării, unde pentru zilele de luni şi marţi sunt prognozate ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi căderi de grindină. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 22 iunie de la ora 03.00 – 23 iunie până la ora 21.00, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, începând din cele vestice şi sud-vestice. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor avea şi aspect de vijelie, şi izolat, căderi de grindină. Printre judeţele afectate se află şi Hunedoara. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.