Politica si administratie

„Opriti mãcelul politic din Directia Agricolã Hunedoara!“

Am aflat cu stupoare despre modul în care s-au făcut restructurările de personal în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara. Nu mă refer la faptul că, în urma deciziilor luate de Guvernul Boc, personalul de aici a fost redus cu peste 50 la sută, de la 74 de salariaţi, ajungându-se la cifra de 29 de angajaţi, ci că această restructurare de personal s-a realizat strict pe criterii politice.
Aşa se face că după simulacrul de examene pe post, toţi cei consideraţi indezirabili, adică persoanele care nu fac parte din partidul aflat la putere, sau nu sunt susţinătoare ale acestui partid, au fost declarate necâştigătoare, deşi majoritatea lor sunt specialişti recunoscuţi în întregul judeţ şi chiar la nivel de minister, pentru competenţa şi experienţa lor profesională. În locul acestora, pe posturile respective sau fost promovate persoane înregimentate politic în partidul aflat la putere şi  din clientela acestui partid.
Mai mult, deşi normativele venite de la minister prevedeau reducerea personalului administrativ în favoarea specialiştilor, la Direcţia Agricolă Hunedoara, numărul acestora  este dublu în comparaţie cu direcţiile de profil din judeţele limitrofe, ca să dau doar un singur exemplu. Asta, tocmai pentru a menţine în funcţie clientela politică democrat-liberală. Ca urmare, s-a ajuns la paradoxala situaţie, unică la nivel naţional, ca la Direcţia pentru Agricultură Hunedoara să nu mai lucreze nici un inginer agronom. În schimb, schema este umflată cu trei contabili, deşi această instituţie nu mai plăteşte subvenţii producătorilor agricoli, acestea fiind preluate de către APIA.
Declar pe această cale că, în calitatea mea de deputat, voi face o interpelare de la tribuna Parlamentului către noul ministru al Agriculturii, prin care voi cere să oprească măcelul politic de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara.

    Laurenţiu Nistor,
    deputat PSD în Colegiul nr. 1 Brad-Valea Mureşului

5 comentarii la „„Opriti mãcelul politic din Directia Agricolã Hunedoara!“

  • Domnu deputatu da voi cand ati facut macelu din 2000 atunci cum fu? Ati angajat si femeile de serviciu din psd.Nu va este rusine acuma? Dumnezeu nu bate cu parul…voi ati patentat primii sistemul asta… Oare pe cine plangi asa tare? Pe Muzicas care v-a lasat cu ochii in soare? Sau au mai scapat pana acum ceva fosile comunisto-psd-iste neremaniate de la directia agricola si acum si-au dat duhul? Ce specialisti asa mari a avut psd-ul la D.A ? Pe Marius Ene? Asta da specialist, da trebe sa ne spuna macar la ce este specialist…!!???
    Domnu deputatu…Rusine…

  • domnu deputat nistor nu exista! spiritul lui molot vorbeste prin el, e doar o sluga credincioasa a sefului liberalilor.atat.SOIMUS E CASA LIBERALA PENTRU FAMILIA MOLOT

  • nistor,staier,gaita,tolas,intotero,maris,razmerita si rus acesti aranjori din psd sunt deja cu ambele picioare in pnlul lui molot .

  • nistor a promis pentru cei din valea jiului postul pe primvicepresedinte, atentie cosmine ,atentie florine

  • Penelistule , lasa . stai linistit , ca pe toti aia de i-ai ienumerat tu , de la pesede , cum c-ar fi cu picioarele-n penele , o sa-i ia costel la pereme , asa ca sa nu bata la ochiu’ vigilent a alegatorului .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura