Politica si administratie

Decât în Opozitie, mai bine remaniere

Nicolle Ebner

Cei trei parlamentari PDL din judeţul Hunedoara au votat pentru remanierea guvernului. Astfel, potrivit deputatului Viorel Arion, democrat-liberalii au fost puşi să aleagă, dintre două rele, răul cel mai mic.
Miercuri, în cadrul întâlnirii grupurilor parlamentare PDL din Camera Deputaţilor şi Senat, „preşedintele Emil Boc ne-a propus două soluţii. Depunerea mandatului şi trecerea noastră în opoziţie, sau, varianta doi, remanierea guvernului. După patru ore de discuţii şi analiză, am votat pentru remaniere. S-au înregistrat doar 12 abţineri şi şase voturi împotrivă, în condiţiile în care, în sală, am fost peste 130 de parlamentari”, a declarat Viorel Arion. Pe de altă parte, senatorul Dorin Păran dă de înţeles că, de fapt, schimbarea unor miniştri este o măsură menită să mai spele puţin imaginea şifonată a partidului, puternic erodată în cei doi ani de guvernare. „Am votat pentru remaniere, dar nu pentru că miniştrii nu ar fi fost competenţi. Nu noi, parlamentarii, dăm calificative Cabinetului Boc. Din punctul meu de vedere, toţi miniştrii noştri au fost buni. Or, este bine ştiut faptul că, în perioade de criză, oricine ar fi ministru, când se iau măsuri nepopulare, îşi pierde din credibilitate. Am votat pentru remaniere, cu gândul că această măsură va duce la îmbunătăţirea imaginii partidului”, a declarat senatorul Dorin Păran, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

 

Pleacă şase din 16 miniştri
Mihail Dumitru-ministrul Agriculturii, Sebastian Vlădescu-ministrul Finanţelor, Mihai Şeitan-ministrul Muncii, Gabriel Sandu-ministrul Comunicaţiilor şi Radu Berceanu-cel al Transporturilor erau nominalizaţi de către premierul Boc pentru a pleca din guvern. Adriean Videanu – ministrul Economiei a anunţat că intenţionează să plece de bună voie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura