EvenimentFlash

„Ne-au pus pistoalele la tâmplã şi au vrut sã tragã”

3 X 1

Sorina Popa

Doi hunedoreni sunt cercetaţi pentru ultraj, după ce, nemulţumiţi că poliţiştii le-au cerut să scoată din funcţiune un dispozitiv cu care alungau animalele sălbatice de pe culturile din zona Uroi, au sărit să se bată cu aceştia.

Foloseau un aparat de speriat mistreţii
Cei doi tineri, Mihai şi Petru Dălie, băieţii fostului primar al comunei Hărău, deţin o asociaţie agricolă în Uroi. Pentru că mistreţii le distrug tot mai tare culturile, oamenii şi-au achiziţionat un aparat care produce zgomote ca nişte împuşcături, care are rolul de a alunga animalele sălbatice. „Folosim acest aparat de trei săptămâni. Bineînţeles că doar noaptea mergem cu el pe câmp, că atunci vin mistreţii şi ne distrug culturile. În noaptea trecută, ca de obicei, ne aflam pe câmp, cu aparatul respectiv. Dintr-o dată, ne-am trezit cu poliţiştii acolo, care ne-au ameninţat cu armele”, spune Petru Dălie.

„Erau să ne împuşte”
„Ne-au pus pistoalele la tâmplă. Nu s-au legitimat, decât după ce ne-au agresat. Pe mine m-au imobilizat şi m-au încătuşat, apoi m-au pus la pământ. Nu am mai putut mişca deloc. În timp ce eram la pământ au dat cu picioarele în mine. Nu se poate să acceptăm un aşa comportament al unor poliţişti”, a declarat Mihai Dălie. „Pe mine m-au tras de haină, mi-au rupt-o şi m-au îmbrâncit. Poliţiştii au scos pistoalele şi ni le-au pus la tâmplă. Şi-au pierdut cartuşele pe jos, erau de groază. Ne împuşcau, până să le explicăm noi ce s-a întâmplat, şi că de fapt, suntem nevinovaţi. Au venit două maşini, dintre care una de Poliţie. Doi dintre poliţişti erau civili, unul în uniformă. De aceea, nu am ştiut la început cine sunt şi ce vor cu toţii. După ce s-au legitimat, ne-am dat seama că toţi sunt poliţişti”, spune Petru Dălie. Incidentul s-a petrecut pe terenul agricol „Lunca Mureşului”, din zona localităţii Simeria.

„A vrut să lovească un poliţist cu ranga”
De partea cealaltă, poliţiştii susţin contrariul. “Dispozitivul era racordat la o butelie de gaz metan şi la acumulatorul autoturismului de teren, înmatriculat în Olanda, proprietatea unuia dintre bărbaţi. În momentul în care li s-a cerut să se legitimeze, cei doi au reacţionat violent, proferând ameninţări la adresa poliţiştilor şi au încercat să folosească în continuare dispozitivul, cu toate că au fost somaţi de mai multe ori să se îndepărteze şi să înceteze folosirea aparatului. Mai mult, unul dintre bărbaţi a intenţionat să-l lovească cu o ţeavă metalică pe un agent de poliţie, moment în care s-a trecut la imobilizarea acestora, încătuşarea şi conducerea la sediul poliţiei. Cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de ultraj”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Comandantul Poliţiei Simeria, comisarul şef Marius Irimie, susţine că fraţii Dălie au sărit să-i bată pe oamenii legii, şi nu e adevărat că poliţiştii i-au agresat pe cei doi. „Am fost şi eu acolo, şi am putut vedea care este situaţia reală. Cei doi i-au înjurat pe poliţişti şi au avut un comportament total nepotrivit, agresându-i pe agenţii de poliţie”, a declarat comisarul şef Marius Irimie. Fraţii Dălie au declarat că îi vor acţiona în judecată pe poliţiştii care, potrivit declaraţiilor celor doi, i-au agresat. Tinerii se aflau ieri la Serviciul de medicină legală Deva, pentru a li se elibera certificatele medico-legale, după ce au fost la Urgenţa Spitalului Judeţean pentru examinare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura