Eveniment

„Miţă nu avea de ce să-şi ia viaţa”

Livia Botici

Cei mai buni prieteni ai tânărului care a murit marţi, după ce a căzut de la etajul cinci al blocului unde locuia, refuză să creadă că băiatul plin de viaţă pe care îl cunoşteau a fost în stare să îşi pună capăt zilelor. Potrivit acestora, probabil, ceea ce s-a petrecut a fost un tragic accident, dar, nicidecum o sinucidere. 

Părinţii lui erau mândri de el
Jale, durere şi multe lacrimi. Asta este ceea ce a adus după sine tragicul eveniment care s-a petrecut marţi, în centrul municipiului Deva, atunci când un tânăr student, de 22 de ani, şi-a pierdut viaţa. „Miţă (medalion) nu avea de ce să-şi ia viaţa! Era cel mai bun coleg şi amic, era sufletul cercului nostru de prieteni. Mereu râdea, era comunicativ şi extrem de bun cu toată lumea. Am văzut că au fost voci care au declarat că s-ar fi sinucis, deoarece ar fi fost un copil nedorit şi din cauză că părinţii lui s-au despărţit. Este total fals! Părinţii lui erau extrem de mândri de el, tatăl său îi plătea chiria, îl întreţinea şi avea grijă de el. Mama lui locuieşte la Petroşani, dar se vedeau destul de des. Părinţii săi s-au despărţit când el avea doi ani, dar, cu toate acestea, Miţă mereu spunea că nu a fost afectat de divorţul lor. Mai demult, chiar am avut discuţii despre sinucigaşi şi el spunea că viaţa trebuie trăită şi că nu poate să-i înţeleagă pe cei care recurg la astfel de gesturi. Noi, prietenii lui, care mereu eram aproape de el, suntem convinşi că nu s-a sinucis. El iubea florile şi în balcon avea multe ghivece cu plante curgătoare. Marţi, la ora 13, trebuia să ne întâlnim la facultate. Sigur a vrut să cureţe florile, s-a urcat cu piciorul pe măsuţă, pentru că aşa făcea mereu, s-a dezechilibrat şi a căzut. Nu era în stare să se arunce singur de la etaj…”, spune printre lacrimi, Adina Sîntimbrean, una dintre prietenele lui Mihai.

„Avea planuri mari”
Vizibil mişcat de drama petrecută, rectorul Universităţii Ecologice „Traian” din Deva, Sigismund Duma, spune că studentul de 22 de ani era un suflet mare, dispus să ajute pe oricine. „Mereu era implicat în activităţi de într-ajutorare a celor mai nevoiaşi. Strângea bani, cadouri şi le ducea celor sărmani. De câteva zile, venise la mine să mă roage să îl susţin ca de sărbătorile de iarnă să le ofere cadouri copiilor săraci. Un om cu asemenea planuri nu se sinucide… Cred că totul a fost un groaznic accident, nicidecum un suicid. Unchiul său, care este profesor, mereu îl atenţiona să nu se mai urce pe acea măsuţă din balcon, ca să ude florile”, spune prof. univ. dr. Sigismund Duma, rectorul Universităţii Ecologice „Traian”. 

„Mergem pe ambele variante”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, comisarul şef Dan Goga, adjunctul şefului Poliţiei municipiului Deva, susţine că ancheta este departe de a fi finalizată. „Deocamdată, nu am primit raportul medicului legist. Oricum, din indiciile pe care le avem, excludem varianta comiterii vreunei infracţiuni. Mergem pe două piste, suicid sau accident, însă tindem să credem, după evaluarea probelor, că prima variantă este cea corectă”, a declarat adjunctul şefului Poliţiei municipiului Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura