Politica si administratie

„Ideea nefericitã” a senatorului Pãran

Nicolle Ebner

Ce soluţii găsesc reprezentanţi puterii, ca să rezolve unele probleme ale hunedorenilor? Înfiinţează „comiţii şi comitete”, vorba lui conu’ Iancu Caragiale. Exemplu, senatorul PDL Dorin Păran, ales în colegiul uninominal Brad şi care abia la jumătatea mandatului de parlamentar, a realizat că lucrările la barajul de la Mihăileni, începute în urmă cu 23 de ani, nu s-au finalizat nici până acum.

„Comisiile astea, nişte amăgeli”

Se pare că senatorul PDL avea o dilemă – dacă mai trebuie sau nu mai trebuie finanţată investiţia de la Mihăileni, aşa că a propus înfiinţarea unei comisii mixte. În opinia parlamentarului PDL, „întâlnirile sunt benefice, iar până la sfârşitul anului ne putem pune cu toţii de acord asupra măsurilor care trebuie luate”. „Comisiile astea sunt nişte amăgeli! Minţim oamenii că le rezolvăm problema, dar ce legitimitate are această comisie solicitată de senatorul Păran? Nici una. În concluzie, este o pierdere de timp (…) Senatorul Păran poate duce singur un mesaj, la cineva din guvern cu putere de decizie şi care să spună DA sau NU continuării investiţiei de la Mihăileni”, a fost de părere preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, care a şi părăsit sala, nu înainte de a-şi revărsa supărarea pe toate guvernele perindate, în ultimii 20 de ani, la conducerea ţării. „După comunişti, toate guvernele s-au purtat la fel cu investiţia începută la Mihăileni. Şi-au bătut joc de noi!”, a punctat Moloţ.

Iniţial, scopul construirii barajului de la Mihăileni era acela de a asigura aprovizionarea cu apă a municipiului Brad şi a proteja zona de inundaţii. Până acum, s-au cheltuit vreo 40 de milioane de euro, dar tot mai trebuie în jur de 12 milioane euro, pentru finalizarea lucrărilor. Între timp, problema apei potabile a fost rezolvată, unicul scop rămas al barajului fiind cel de a stăvili furia Crişului Alb în perioadele ploioase ale anului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura