EvenimentFlash

„Am fost bătuţi de oamenii legii”

Livia Botici

Un poliţist şi un jandarm din municipiul Brad sunt acuzaţi că în urmă cu trei zile i-au bătut pe doi tineri din Luncoiu de Jos. Persoanele care reclamă atitudinea necorespunzătoare a oamenilor legii spun că aceştia au făcut abuz de funcţia pe care o deţin, mai ales că abaterea pe care i-au imputat-o unuia dintre ei nu o pot susţine cu probe.

„Amândoi ne înjurau”

Întâmplarea pe care ne-au sesizat-o cei doi tineri s-a petrecut în data de 31 iulie, în municipiul Brad. „În acea zi, am făcut curat la mine în curte şi am adunat nişte fier vechi, pe care îl aveam aruncat prin gospodărie. Pentru că eu nu am carnet de conducere, iar tata era plecat din localitate, l-am sunat pe un prieten, Ciprian Cîrjă, ca să vină să conducă maşina mea şi să ducem fierul la un centru de colectare. Am ajuns la centrul din Brad, împreună cu încă un băiat, Marius Pasc, iar la câteva minute, când ne-am jos din maşină şi stăteam la umbra unui copac, a apărut un poliţist – Sorin Băd, agent şef la Biroul de Ordine şi Siguranţă Publică a Poliţiei Brad – însoţit de un jandarm – subofiţerul Cristian Robciuc – şi au început să ne ia la întrebări. Vroiau să ştie de unde avem fierul, cine este şoferul, a cui e maşina, încercau să ne găsească nod în papură. Pentru că Ciprian îşi uitase actele acasă, nu a recunoscut de prima dată că el a condus, motiv pentru care poliţiştul a început să-l ia la palme pe celălalt prieten, care are 17 ani, încercând să-l facă să spună cine a condus. În timp ce îl bătea, băiatului i-au rupt şi lanţul de aur de la gât. În toată această perioadă jandarmul şi poliţistul râdeau şi ne înjurau într-una”, ne-a declarat Alin Bratima, din Luncoiu de Jos.

„Au spus că ne ciomăgesc”

„După ce mi-a dat şi mie câteva palme peste faţă, poliţistul i-a spus jandarmului să ia maşina lui Alin şi să ne ducă pe toţi la secţie. Toate scenele au fost văzute şi de paznicul centrului de colectare. În autoturism, înainte să plecăm, subofiţerul, cum stătea la volan, iar eu în dreapta, mă tot lovea cu cotul şi spunea: lasă că vedeţi voi ce vă aşteaptă la secţie, vă ciomăgim de uitaţi cum vă cheamă! Am ajuns la secţie, iar poliţistul mi-a dat amendă de 360 de lei, pentru că am condus maşina, fără a avea permisul de conducere la mine. Asta cu toate că el nu m-a văzut la volan, pentru că atunci când ei au ajuns la centru, maşina era oprită, iar eu eram sub copac. Nu am făcut nici o ilegalitate, iar aceşti aşa zişi oameni ai legii trebui să plătească pentru toate abuzurile pe care le-au făcut asupra noastră”, ne-a povestit Ciprian Cîrjă, din Luncoiu de Jos.

Au depus plângeri la poliţie

În cursul zilei de ieri, tânărul de 17 ani, Marius Pasc, însoţit de tatăl său, dar şi Ciprian Cîrjă, au depus plângere oficială împotriva poliţistului Sorin Băd şi a jandarmului Cristian Robciuc. „Membrii patrulei mixte nu recunosc comiterea faptelor prezentate de aceşti tineri. Oricum, în urma celor două plângeri, noi vom deschide o anchetă pentru a descoperi cum s-au derulat lucrurile, iar dacă poliţistul nostru va fi găsit vinovat, el va suporta consecinţele şi riscă până la destituirea din poliţie”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, comisarul şef Adrian Petruş, şeful Poliţiei Brad. Într-un comunicat referitor la situaţia prezentată de noi, semnat de generalul de brigadă Viorel Sălan, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, se precizează că „într-adevăr, în acea zi, angajatul IJJ Hunedoara a efectuat o patrulă mixtă, pe raza municipiului Brad, dar subofiţerul jandarm nu a exercitat nici un act de violenţă asupra celor trei”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura