Editorial

“Recesiunea lui Băsescu”

Vă mai amintiţi proverbul care zice că un prost aruncă o piatră în apă şi zece deştepţi se chinuie să o scoată (şi, desigur, nu reuşesc!)? Cam aşa se întâmplă acum cu declaraţia preşedintelui Băsescu, despre recesiunea care a căzut pe capul nostru cât capra, declaraţie făcută în şedinţa de Guvern de duminică. Acum, departe de noi gândul să afirmăm că Traian Băsescu este prost. Dimpotrivă, am spune că este chiar foarte inteligent. O inteligenţă, care uneori pare de-a dreptul diabolică. Dar, domnia sa a aruncat bolovanul în lac (adică, recesiunea în public), iar acum zeci de politicieni, care de care mai mari şi mai deştepţi, fac valuri în jurul lui.
După declaraţia lui Băsescu, reacţiile au venit, imediat, atât de la stânga, cât şi de la dreapta. Ieri, dimineaţă, a avut loc şedinţa conducerii coaliţiei de guvernare PDL-PSD. Prins de jurnalişti la ieşire şi întrebat ce s-a discutat în şedinţă, boss-ul PSD Viorel Hrebenciuc a răspuns sec: “Despre recesiunea lui Băsescu şi ne-am dat seama că a zis o prostie“. 
De fapt, social-democraţii au fost cei care au reacţionat cel mai puternic faţă de prezenţa preşedintelui Băsescu la şedinţa de Guvern de duminică şi la declaraţia acestuia referitoare la recesiunea care ne aşteaptă. Astfel, liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, în debutul şedinţei BPN a PSD, că intervenţia şefului statului la şedinţa de Guvern de duminică a fost „neinspirată“ şi „diletantistă“ în ceea ce priveşte economia. La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat că vizita lui Traian Băsescu la Guvern a reprezentat o acţiune de umilire a PSD, care nu a fost informat de această intenţie, el apreciind că nu crede că în acest mod se va putea continua pe termen lung. În ce-l priveşte pe fostul preşedinte Ion Iliescu, acesta i-a recomandat actualului şef al statului să dea dovadă de prudenţă şi reţinere, ca să nu dea spectacole penibile, el apreciind că Traian Băsescu nu are cultura necesară pentru a înţelege procesele şi fenomenele economice la care se referă.
Nici liberalii nu l-au iertat pe Traian Băsescu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că Traian Băsescu a recunoscut, prin intervenţia de duminică de la Guvern, că Executivul nu a avut şi nu are nici o soluţie anticriză, menţionând că soluţia pentru ieşirea din criză este „un alt preşedinte şi un alt Guvern“.
Deci, vedeţi şi dumneavoastră, stimaţi cititori, cum a aruncat Băsescu bolovanul recesiunii în baltă şi ce valuri a făcut în rândul clasei politice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura