ActualitateFlash

Amfetamine vândute ca suplimente alimentare

02_Super_SLIM__Slabiti_5-10_kg

Nicolle Ebner

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Hunedoara au retras din farmaciile hunedorene, aproape 1.700 de capsule Superslim, după ce s-a constatat că acestea conţin o substanţă periculoasă pentru sănătatea consumatorilor.

Superslim se vinde mai ceva ca pâinea caldă
„Capsulele de slăbit Superslim erau vândute în farmacii ca supliment alimentar, însă ele trebuiau comercializate ca medicament, numai la recomandarea medicului, deoarece conţin sibutramină. A fost nevoie de trei etape de verificări, deoarece produsul este foarte căutat şi stocurile se epuizau în câteva ore, aşa că în prima fază nu am găsit nimic. Abia la următoarele două controale realizate în toate farmaciile din judeţ am reţinut 240 de capsule de la unul dintre importatorii din Ilfov şi doar 500 de capsule dintr-un lot de 1.340 (46 de cutii mari) provenite de la un depozit din Timiş, deoarece restul fusese deja vândut. Toate capsulele reţinute de la vânzare au fost returnate furnizorilor pe cheltuiala lor”, declară Mihail Rudeanu, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Hunedoara.

Nici o reclamaţie din partea hunedorencelor
Superslim a fost retras de pe piaţa din judeţul Hunedoara, după ce DSV a primit o notificare din partea autorităţilor centrale, prin care se semnala faptul că un anume lot de capsule pentru slăbit conţine sibutramină-un derivat de amfetamină care inhibă apetitul, care, în mod normal, se administrează sub control medical. Loturile retrase de pe piaţa hunedoreană figurau ca fiind importate de două firme din judeţele Ilfov şi Timiş. Romi Cărmăzan, directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Hunedoara, a declarat că, până acum, nici o hunedoreancă nu a fost nemulţumită de capsulele de slăbit, iar la OPC nu s-a înregistrat nici o reclamaţie în acest sens.

One thought on “Amfetamine vândute ca suplimente alimentare

  • Celor care au comercializat si vandut pastilele si stiau efectul acestora, le doresc, sa isi ia pe banii luati de pe ele, lumanari si pastile.. si nu spun asta numai din partea mea , ci din partea mai multor fete(femei)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura