“PNL le-a cerut demisia şi ei s-au abţinut”

25 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

 05Dan Radu Rusanu Deputat PNL (45)

 Nicolle Ebner

Moţiunea de cenzură introdusă de PNL şi UDMR, după asumarea răspunderii Guvernului pe Legea salarizării unitare a bugetarilor, a fost respinsă cu 137 de voturi „împotrivă” şi 112 „pentru”.

PSD şi PDL se suspectează reciproc
PSD a anunţat că nu participă la vot, iar PDL a votat „cu bilele la vedere”, ca să-i liniştească pe partenerii de coaliţie, că nu-i scot de la guvernare. „Cele două partide de la guvernare se suspectează reciproc de faptul că unul fură mai mult decât celălalt, că vor să se înşele reciproc şi vor să-şi tragă preşul de sub picioare, cu proxima ocazie. Asta s-a întâmplat şi astăzi (n.r.: ieri). PDL a încălcat toate regulile, votând cu bilele la vedere, pentru a demonstra «alianţilor» că nu votează împotriva lor. În aceste condiţii, ne întrebăm cum pot guverna ţara împreună, dacă nici unii, nici alţii nu au încredere în partener. E ca într-o căsătorie, când soţul şi soţia se suspectează reciproc de adulter”, declară senatorul PNL, Dan Radu Ruşanu (foto).
Faptul că PSD nu a votat împotriva moţiunii îndreptată şi împotriva lui, reprezintă o premieră politică în România. Potrivit senatorului Dan Radu Ruşanu, nu s-a mai întâmplat până acum ca partidul căruia i se cere demisia de la guvernare să se abţină de la vot, în loc să voteze împotriva acestei solicitări. „Deşi au o majoritate confortabilă, moţiunea a fost respinsă doar cu 25 de voturi în plus. Este un lucru unic, că un partid aflat la guvernare refuză să voteze împotriva unei moţiuni a opoziţiei, care îi cere demisia. PNL şi UDMR le cere să renunţe la guvernare, şi ei se abţin. E trist ce a ajuns biata Românie”, mai declară Dan Radu Ruşanu.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Foame de puncte

Jiul joacă acasă cu FC Drobeta, cu obiectivul de a învinge şi a confirma că e pe un drum ascendent....

Cu deţinuţii la biserică

Astăzi, 10 deţinuţi de la Penitenciarul Bârcea Mare vor fi vizita biserica -monument istoric de la Sântămăria Orlea, acţiune organizată...

„Şi-au bãtut joc de toatã ideea de centru de afaceri”

Alina Hedeşiu (foto) încă mai speră că poate face, un brand de zonă, din „PORTELI”, manufactura de porţelan pe care...

Închide