Ziua Porţilor Deschise la INSEMEX Petroşani

Magdalena Şerban02 bulina alba Artur Gaman INSEMEX

Astăzi se aniversează  Ziua Cercetătorului şi Proiectantului din România, prilej cu care INCD INSEMEX Petroşani organizează Ziua Porţilor Deschise. În cadrul evenimentului vor putea fi vizitate laboratoarele Institutului, precum şi departamentele de cercetare. Totodată, în program mai sunt incluse şi două vizite (pe grupuri) la Poligonul de Explozivi şi Tehnici de Împuşcare.

Peste 65 de ani de activitate ştiinţifică
Numele Institutului Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă-INSEMEX Petroşani este strâns legat de cele mai dificile expertize tehnice făcute în România, aşa cum sunt cea de la Maternitatea Giuleşti, cea de după exploziile de la minele din Valea Jiului şi cel mai nou caz, tragedia din clubul bucureştean Colectiv. Pe aceeaşi listă a recunoaşterii se mai află medaliile primite de-a lungul anilor la diverse concursuri de profil, întrunirile naţionale şi internaţionale la care specialiştii din Valea Jiului iau parte sau pe care le organizează, precum şi harta comercială pe care aceştia o dezvoltă. „Am considerat oportun ca într-o zi de mare însemnătate pentru mediul de cercetare din România să deschidem porţile instituţiei, venind în întâmpinarea celor interesaţi de detaliile activităţii pe care o desfăşurăm. Dacă la nivel de ţară s-a auzit de noi prin intermediul mass-media, era păcat ca hunedorenii să nu ne poată cunoaşte munca mai îndeaproape. Aşa am decis ca preţ de o zi să le oferim această posibilitate. După cum se ştie, începând cu 1994, în fiecare an, la 19 noiembrie se serbează «Ziua cercetătorului şi proiectantului din România». Aniversarea a fost decisă prin Hotărârea de Guvern nr.764, în semn de omagiu faţă de activitatea savantului american de origine română George Emil Palade (1912-2008), laureat al Premiului Nobel pentru Medicină în anul 1974. Cu acest prilej, aş dori să transmit tuturor cercetătorilor şi proiectanţilor din judeţul Hunedoara, cele mai calde urări de succese şi realizări nu doar pe plan naţional, ci şi internaţional.
Fie ca toate visele dumneavoastră – studiile, proiectele şi planurile la care lucraţi – să devină realitate, pentru binele nostru, al tuturor. La Mulţi Ani!“ a fost urarea adresată de dr. ing. Artur George Găman (foto), directorul general al INCD – INSEMEX Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.