Actualitate

S-au împărţit banii pentru drumurile din judeţ

03 drum straja (1)Oana Mihnea

Administraţia judeţeană a aprobat ieri împărţirea banilor de la Guvern pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale. Prin HG nr. 911/2015, judeţul Hunedoara a primit 13.400.000 lei.
Hunedoara şi Ilia, în frunte
Soarta acestei sume de bani a fost decisă printr-un proiect de hotărâre supus dezbaterii consilierilor judeţeni în şedinţa legislativului judeţean de ieri. Din cele 13,4 milioane lei, s-a decis ca şapte milioane să meargă la drumurile aflate în administrarea Consiliului Judeţean, iar 6,4 milioane lei să fie alocate unităţilor administrativ-teritoriale pentru întreţinerea drumurilor aparţinătoare. Cele mai norocoase primării au fost Hunedoara, căreia îi revine 500.000 de lei şi comuna Ilia, care va primi 250.000 de lei. În ordine descrescătoare, următoarele şapte pe listă sunt Vulcan, Călan, Geoagiu, Haţeg, Balşa, Băniţa şi Densuş, care au luat fiecare câte 200.000 de lei. Alte nouă unităţi administrativ-teritoriale s-au ales cu câte 150.000 de  lei, între care se numără municipiul Brad, comunele Beriu, Baru şi Blăjeni. Altor 20 de primării le-a fost repartizată suma de 100.000 de lei şi 18 au primit câte 50.000 de lei.
Alocări pe principii clare
„În ceea ce priveşte comunele, au fost trei categorii de alocări, în funcţie de complexitatea problemelor, de starea drumurilor, de mărimea comunei şi numărul locuitorilor. De asemenea, a contat şi modul cum şi-au construit bugetul pe anul 2015. Am avut câteva priorităţi pentru municipii, la Petroşani am alocat pe dezvoltare 1,2 milioane de lei, pentru şoseaua de centură şi, la secţiunea întreţinere drumuri, 500.000 de lei pentru o viitoare şosea de centură a municipiului Hunedoara. În rest, au fost alocări de la 250.000 de lei, la 50.000 de lei, în funcţie de urgenţe“, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura