Ziua Porţilor Deschise la Colegiul Agricol din Geoagiu

17 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Magdalena Şerban

Ieri, la Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ Geoagiu a fost organizată Ziua Porţilor Deschise, la manifestare luând parte elevi, cadre didactice, agenţi economici şi diverşi invitaţi din sfera administrativă a judeţului. Printre aceştia s-au aflat Călin Marian – directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara, Ilina Lavinia – inspector şcolar general Adjunct, Claudia Vasiu – inspector coordonator, Vasile Cărăguţ – primarul oraşului Geoagiu, consilierul judeţean Ion Hojda şi Ancuţa Suciu, consilier judeţean şi director adjunct al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – Unitatea de Administrare Hunedoara.

Deoarece alegerea liceului pe care să-l urmezi constituie un factor important, au fost invitaţi elevi ai şcolilor generale din comunele vecine Orăştioara de Sus, Beriu, Romoş, Almaşu Mare şi Rapoltu Mare, dar şi ai Şcolii Generale Dr. Aurel Vlad, ai Şcolii Generale Dominic Stanca şi ai Colegiului Naţional Aurel Vlaicu, toate trei din municipiul Orăştie. Fiindcă la Geoagiu se pot deprinde mai multe meserii, printre care cea de tehnician veterinar, tehnician în agroturism sau în activităţi de agroturism montan, cei de clasa a VIII-a pot decide ce li se potriveşte. Iar pentru a-şi face cunoscută activitatea cât mai bine, organizatorii au ales să le ofere vizitatorilor o serie de expoziţii, de la răsaduri, flori şi produse agricole până la brânzeturi, păsări şi animale. De asemenea, a avut loc o demonstraţie de karate, iar unul dintre cele mai apreciate momente l-a constituit sesiunea de live cooking cu produse bio, provenite din cadrul fermei aferente unităţii de învăţământ.
Ioana Bogdan, clasată pe locul patru la concursul La Cuillere d’Or de la Paris, semifinalistă la Arena Bucătarilor, semifinalistă la Young Chef şi binecunoscută în România în urma show-ului tv Chefi la cuţite, a venit să le împărtăşească liceenilor mici secrete din arta gătitului.
„Vreau să felicit echipa de conducere a colegiului, pe toţi cei implicaţi în organizarea evenimentului şi mi-aş dori ca împreună să participăm la cât mai multe acţiuni de acest gen. Ca autoritate publică, încercăm ca în baza unor proiecte să îmbunătăţim condiţiile de şcolarizare a tuturor unităţilor de învăţământ din raza noastră administrativ-teritorială. Succes pe mai departe şi un grad cât mai mare de promovabilitate la examenul de Bacalaureat! ”, au fost cuvintele adresate de primarul oraşului Geoagiu, Vasile Cărăguţ.
La rândul său, Călin Marian, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara, le-a vorbit elevilor despre importanţa pe care agricultura o are atât la nivel local, cât şi naţional. „Agricultura hunedoreană are o pondere economică însemnată şi sunt convins că veţi avea un viitor bun în domeniu. De aceea, vă îndemn să urmaţi cursurile unor universităţi de profil şi să vă întoarceţi bine instruiţi, iar noi, ca instituţie, o să vă acordăm tot sprijinul de care aveţi nevoie pentru a dezvolta această ramură aşa cum se cuvine. Vă doresc numai împliniri! ”, a spus acesta.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Weekend fotbalistic

În acest sfârşit de săptămână, iubitorii fotbalului vor avea parte de partide de seniori pe stadioanele din judeţ, doar în...

Medaliat cu bronz la naţionalele de karate tradiţional

Recent, la Iaşi s-au desfăşurat întrecerile Campionatului naţional de karate tradiţional la care au participat peste 250 de sportivi din...

Cupa Cetăţii la gimnastică aerobică

Astăzi şi mâine, la Deva se vor desfăşura întrecerile celei de a XXI-a ediţii a tradiţionalei competiţii de gimnastică aerobică,...

Închide