Actualitate

„Zilele Teliucului Inferior”

Magdalena Şerban

Comuna hunedoreană Teliucu Inferior a îmbrăcat haine de sărbătoare zilele trecute. Toată comunitatea a petrecut cu muzică şi voie bună, până târziu în noapte, în cadrul unei noi ediţii a „Zilelor comunei Teliucu Inferior”.

Cu voinţa edilului şi ajutor de la sponsori

Deşi şi comuna Teliucu Inferior, ca mai toate localităţile rurale din judeţ, suferă din cauza recesiunii economico-financiare, primarul Daniel Pupeză (medalion) a vrut să-i facă pe localnici să-şi lase deoparte pentru câteva zile problemele şi necazurile, organizând şi anul acestea sărbătoarea comunei, devenită deja tradiţională. „Chiar dacă este criză, trebuie să-i mai înveselim puţin pe oameni. De fiecare dată când punem bazele unor evenimente, avem certitudinea că participanţii se vor simţi bine. Sătenii merită să le aducem bucurii în casă, ori de câte ori putem. Anul acesta am organizat a patra ediţie a „Zilelor Teliucului Inferior” şi am speranţa că nu ne vom opri aici, în ciuda vremurilor grele. Mulţumim şi pe această cale tuturor care ne-au ajutat, prin sponsorizări, să ducem mai departe această tradiţie locală. Ne-ar fi fost imposibil să realizăm acest lucru din bugetul local”, a spus edilul.

Fotbal, frumuseţe, folclor şi cupluri premiate

Manifestările au debutat sâmbătă dimineaţă cu o competiţie de fotbal, echipele înscrise în concurs dorind să dea tot ce au mai bun pe teren, pentru câştigarea Cupei „Minerul”. Finala, pentru mult râvnita cupă, care s-a jucat duminică, a fost foarte disputată, pe teren întrecându-se echipele ,,Stranierii” şi „Viorele“. Au învins „Stranierii”, cu scorul de 2-1, echipa „viorelelor” promiţând că la anul îşi va lua revanşa. După premierea câştigătorilor la fotbal, a urmat un alt moment plin de semnificaţii, cu mare ecou în rândul locuitorilor comunei: premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Cuplurile care şi-au serbat în acest an nunta de aur au primit din partea primăriei diplome, flori, premii în bani şi invitaţia la o masă festivă.

„Bucuria din sufletele lor, pentru că au fost onoraţi de către conducerea comunei, am văzut-o transpusă pe chipurile lor. Iar noi, la rândul nostru, ne-am bucurat alături de ei“, ne-a mărturisit Mircea Modîrcă, viceprimarul comunei.

Pe scenă, frumoasele comunei

Ca în fiecare an, s-a desfăşurat şi concursul pentru alegerea celei mai frumoase fete din comună. Deşi acum doar trei codane s-au încumetat să participe la concursul de „Miss”, întrecerea a fost strânsă, făcând deliciul publicului. Fetele şi-au etalat frumuseţea şi talentele pentru care, la final au fost premiate, alegându-se astfel, şi „Miss Teliucu Inferior 2010”.

Mai amintim că pe scena serbărilor au cântat, alături de formaţia „Cinciş”, spre bucuria celor prezenţi, câţiva cunoscuţi rapsozi populari, care au stârnit ropote de aplauze.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura