Eveniment

In memoriam Ioan Timiş

Deputatul Ioan Timiş s-a născut la 17 septembrie 1951 în Haţeg, dintr-o familie modestă, tatăl muncitor constructor, mama casnică. A urmat cursurile primare I-IV în satul Reea, comuna Toteşti, apoi a continuat studiile gimnaziale, clasele V-VIII la Şcoala Generală Toteşti. Liceul Teoretic l-a terminat la Haţeg, în anul 1971. În perioada 1971-1972 a efectuat stagiul militar.
După această perioadă, în anul 1972, s-a înscris şi a urmat Studiile Universitare la Facultatea de Filozofie Babeş Bolyai din Cluj Napoca, perioadă în care a activat ca profesor suplinitor şi învăţător la Şcoala Primară Cioclovina, comuna Boşorod, apoi la Şcoala Specială Peşteana, comuna Densuş.
După terminarea primei facultăţi a urmat cursurile Facultăţii de Drept, la aceaşi Universitate din Cluj, pe care a terminat-o în anul 1983.
După terminarea celor două facultăţi a lucrat la Casa de Cultură din Haţeg şi la Oficiul Judeţean de Turism. În perioada din decembrie 1989 a fost ales Preşedintele Consiliului Local al Frontului Salvării Naţionale (FSN) Haţeg.
În mai 1990 la primele alegeri libere din România a fost ales deputat în primul Parlament Provizoriu al României – 1990-1992.
Din 1992 până în 1996 a fost reales deputat în Parlamentul României. O legislatură nu a activat în Parlament, 1996-2000.
Din anul 2000 până în prezent a fost permanent ales ca deputat în Parlamentul României, totalizând un număr de 5 mandate. În perioada celor 5 mandate parlamentare a îndeplinit diferite funcţii:
– Vicepreşedinte al Comisiei de Elaborare a Constituţiei – colaborând cu regretatul senator Antonie Iorgovan la elaborarea Constituţiei.
– A fost vicepreşedinte al Comisiei de Politică Externă a Parlamentului.
– Vicepreşedinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.
– În actuala legislatură 2008-2010 a activat ca Secretar al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.
Din poziţia de deputat a sprijinit mult judeţul Hunedoara şi Ţara Haţegului în aprobarea fondurilor pentru proiectele iniţiate de Primării, a mijlocit diferite intervenţii la Guvern pentru judeţul Hunedoara. A depus o intensă muncă în Parlament, în circumscripţiile electorale şi Colegiul din care a făcut parte.
A fost cunoscut, iubit şi apreciat de alegători, fiind interesat de viaţa lor tocmai datorită faptului că a fost născut şi crescut pe aceste meleaguri.
O perioadă de 10 ani din viaţă a activat ca Lector Universitar la Facultatea din Petroşani, iar în anul 2008 şi-a luat doctoratul în Drept Constituţional cu Summa Cum Laude.
Regretatul deputat Ioan Timiş a încetat din viaţă într-o clinică din Londra. După repatriere corpul neînsufleţit va fi depus de miercuri până joi în Sala Brâncuşi din Parlamentul României.
Începând de joi şi până vineri sicriul cu corpul neînsufleţit va fi depus în Biserica Sfântul Nicolae din vecinătatea Primăriei Oraşului Haţeg.
Vineri, 20.08.2010, ora 14.00, va avea loc slujba de înmormântare oficiată de Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcop al Hunedoarei şi Devei, însoţit de un sobor de 14 preoţi din Ţara Haţegului.
Cortegiul funerar va continua drumul spre satul său natal Reea, unde corpul neînsufleţit va fi aşezat în Curtea Bisericii.
Odihneşte-te în pace suflet bun!
FAMILIA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura