Actualitate

Zilele Municipiului au adus strălucire Pieţei Aurului din Brad

Magdalena Şerban

Sărbătoarea de suflet a brădenilor, Zilele Municipiului, a ajuns la cea de-a 16-a ediţie. Deşi în fiecare an a înregistrat succes, acum se pare că a fost mai bogată ca niciodată în acţiuni, ţinând cont de numărul mare de participanţi. De asemenea, nu au lipsit nici parlamentari hunedoreni, dar şi autorităţi locale şi judeţene, care şi-au oferit salutul de susţinere.

Ciclism, fotografie, fotbal, concursuri, premieri şi multă muzică
Vineri, Casa de Cultură din localitate a pus la dispoziţia publicului vernisajul expoziţiei de fotografie „PREZENT / alchimii subiective”, organizată de Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni. Totodată, a avut loc anunţarea şi premierea câştigătorilor concursului de fotografie şi videoclipuri cu tema „Obiceiuri şi tradiţii – Brad, Ţara Zarandului”, desfăşurat în perioada premergătoare evenimentului. De asemenea, la Teren Anca peste apă, iubitorii de mişcare au putut urmări îndeaproape finala Turneului de Tenis de Câmp. Şi aici s-a lăsat cu premiere. După acest moment cu caracter sportiv, atenţia publicului s-a mutat către piaţeta centrală, unde a urmat un recital extraordinar al naistului Nicolae Voiculeţ şi un spectacol organizat în cadrul D.O.R „Dumnezeu Ocroteşte România” ce face parte din „Turneul România 100“ şi se va încheia în luna decembrie 2018, la Alba Iulia, printr-un concert aniversar, în cinstea celor 100 de ani de la Marea Unire. Reprezentaţia de la Brad l-a avut ca solist pe Vlad Linţă şi invitată pe cunoscuta şi îndrăgita interpretă de folclor Veta Biriş. Cei prezenţi au avut prilejul să asiste la o demonstraţie de cântec popular autentic, tradiţie şi patriotism, iar repertoriul abordat de marele naist a smuls ropote de aplauze.
Ziua de sâmbătă a însemnat startul Turului Ciclist „Drumul Aurului“, ajuns la ediţia a V-a şi înregistrând 65 de competitori, iar pe terenul sintetic Peste Luncoi s-au disputat meciurile de încheiere a competiţiei de minifotbal, memorialul „Grigorie Verdeş”. Pauzele au venit la pachet cu demonstraţii de Kendama, astfel încât microbiştii să nu simtă emoţiile finalei. Seara a adus din nou muzică, pe scenă urcând Quas, Burebista, Talisman, Vacanţa Mare, Compact şi Randi. Reacţiile spectatorilor nu au întârziat să apară, unii fredonând refrenurile alături de solişti. Astfel, lumea a avut de toate, de la legendari ai rockului, până la ultimele hituri în materie de muzică dance.
Aşa cum s-a procedat an de an, tinerii cu rezultate deosebite în diverse ramuri şcolare, extraşcolare şi sportive au fost premiaţi de administraţia locală, primind recompense în bani şi diplome.
Duminică, folclorul a fost la putere. Au evoluat Ansamblul „Doina Crişului“ din Brad, soliştii Ciprian Roman, Bogdan Toma, Ovidiu Homorodean, Paula Hriscu, Denisa Neag, invitaţi speciali fiind Alexandru Pop şi Oana Font, Sava Negrean Brudaşcu, Ion Paladi şi formaţia Triton. Conducerea muzicală i-a aparţinut lui Ionel Coza şi Nicolae Jurj, iar coregrafia lui Nicolae Grigoraş. Prezentarea a purtat semnătura lui Dinu şi a Deei Maxer. Nu putea lipsi din program tradiţionalul concurs „Devoratorii de virşli”, aflat la cea de-a XI-a ediţie. S-a mâncat şi s-a râs pe săturate, cei prezenţi având atenţia aţintită asupra cronometrului ce a desemnat câştigătorii.

Mulţumiri brădenilor
„În primul rând, aş vrea să le mulţumesc brădenilor care au luat parte la sărbătoarea comunităţii. De altfel, salut participarea tuturor celor care ne-au stat aproape şi împreună cu care am împărtăşit bucuria. Am încercat să oferim un program diversificat, pe gustul fiecărei categorii de vârstă, şi să invităm artişti a căror muzică am simţit că rezonează cu sufletul oamenilor. Am ajuns la ediţia a 16-a şi numărătoarea va continua. Doresc să mai precizez faptul că nu aş putea să organizez niciodată Zilele Municipiului fără sprijinul şi implicarea Consiliului Local şi a întregii echipe din primărie, cărora le mulţumesc mult. Închei prin a spune încă o dată: La Mulţi Ani, Brad! La Mulţi Ani, brădeni!”, a fost mesajul primarului Florin Cazacu.

One thought on “Zilele Municipiului au adus strălucire Pieţei Aurului din Brad

  • Iar e paparuda asta de deputată pe bină ? Mai bine s-ar duce la spălat de vase.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura