Sport

Zi cu soare pe „Michael Klein”. Corviniştii, victorie la scor, după o prestaţie fără cusur

Claudiu Sav

Corviniştii au demonstrat, încă o dată, dacă mai era nevoie, de ce domină autoritar seria a noua a Ligii a treia. „Corbii albaştri” s-au impus cu
6-0 (4-0) în faţa celor de la Viitorul Cluj-Napoca, după o prestaţie în care mai puteau marca, fără probleme, încă pe atâtea goluri!

Au presat mai mult
Zi cu soare, şi la propriu şi la figurat, pentru Corvinul, în etapa a 17-a a sezonului regular. Băieţii lui Florin Maxim au arătat poftă de joc în faţa unei formaţii tinere a Viitorului, incapabilă să le facă faţă. Diferenţa de valoare şi de pregătire s-a simţit încă din primele minute – drept dovadă, Corvinul avea 1-0 deja, după nici patru minute – când Elton a trimis, perfect, sub bară, cu capul, o centrare excelentă venită din corner, de la Adrian Mar. Odată deschis „robinetul”, corviniştii au presat şi mai mult şi în următoarele minute, Lupu şi Coman au avut alte două şanse mari de a face 2-0, urmaţi, îndeaproape, de Pîrvulescu şi Mercioiu – într-un debut de meci în care clujenii i-au „pierdut” pe drum pe alb-albaştri.
Au urmat alte două şanse imense ratate de Coman, pentru ca Lupu să facă 2-0, simplu, din careul mic, după o pasă venită, din dreapta, de la Iacob (17). În cele din urmă, Coman a „răzbunat” ocaziile din debut, şi a făcut 3-0 cu o lovitură de cap, direct în vinclu, după o centrare venită de la Bradu (33). 4-0 s-a făcut opt minute mai târziu, după o re­lu­a­re simplă în „scurt” a lui Mercioiu (cen­trare Iacob), pentru ca Pîrvulescu şi Chindriş să mai „semneze”, la rândul lor, alte oportu­ni­tăţi mari de a „mişca” tabela.

De borna de 60 de goluri
La reluare, Lupu a luat la ţintă bara, după o combinaţie de efect Mar-Pîrvulescu, în stânga, pen­tru ca la faza ur­mătoare şi Bradu să lovească stâlpul porţii, după o altă fază de atac creată de Lupu şi Iacob. Garutti a fost şi el aproape de gol, după un corner executat de Mar, pentru ca următoarele două reuşite să vină într-un interval de doar şapte minute. Mai întâi, Hergheligiu l-a lăsat singur pe Mitran, care a trimis în colţul lung (70), apoi Chindriş a pus „cireaşa pe tort”, cu un şut superb de la 30 de metri, direct în vinclul porţii apărate de Borz. Goalkeeper al clujenilor care a mai „scos”, ulterior, alte trei şuturi ale lui Mitran, Lupu şi Mar, păstrând astfel proporţiile scorului.
S-a încheiat 6-0 pentru formaţia noastră, care a reuşit o nouă prestaţie solidă şi care se apropie de „borna” de 60 de goluri marcate în sezonul regular! Săptămâna viitoare, Corvinul joacă, în de­plasare, pe terenul celor de la CSU Alba Iulia, în ultimul joc dinaintea play-off-ului.
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter (60, Blaga) – Iacob, Garutti, Elton (46, Pop), Mar – Mercioiu, Bradu, Chindriş (cpt.), Pîrvulescu (60, Mitran) – Lupu, Coman (60, Hergheligiu)
Viitorul Cluj (antrenor Marius Popescu): Borz – Milandru, Borma, Istrate, E. Bartoş (20, Şerbănescu) – R. Bartoş (55, Aparascăi), Calo (cpt.), Chirilă (72, Mureşan), Pasc (46, Selegean) – Pop (46, Dreve), Iepure.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura