Zeci de testări la cerere pentru Covid-19 la spitalul din Hunedoara

Sorina Popa

De miercurea trecută, timp de trei zile, Spitalul municipal din Hunedoara a efectuate zeci de teste pentru Covid-19 la cerere. Managerul unităţii, Radu Budae, susţine că echipa mobilă specială pentru testări se deplasează doar în municipiul Hunedoara şi împrejurimi. În schimb, alte persoane care au avut nevoie de o asemenea testare au venit la spital.

„Am avut solicitări de la sportivi care trebuie să meargă în cantonament şi au nevoie de dovadă că sunt negativi la Covid-19. De asemenea, bolnavi care urmează să suporte o intervenţie chirurgicală, şi care şi ei au nevoie de dovada asta. Şi, cei care pleacă la muncă în străinătate şi care trebuie să prezinte rezultatul testului de Covid-19”, a declarat managerul Spitalului municipal din Hunedoara.
Toţi cei testaţi la cerere au fost negativi. O veste excelentă care vine dinspre unitatea medicală este că ieri, toţi cei 12 suspecţi de noul virus au fost testaţi şi sunt negativi. Ieri, la spitalul din Hunedoara erau internaţi 28 pacienţi cu Covid, 24 la Secţia de Boli Infecţioase şi patru la ATI.
Începând de miercurea trecută este operaţională procedura de testare la cerere pentru coronavirus, cu aparatul din dotarea spitalului prin metoda Real Time PCR pentru persoanele care doresc acest lucru, tariful pentru acest serviciu fiind de 250 lei. Pentru programări şi orice alte detalii aveţi la dispoziţie un număr de telefon dedicat exclusiv: 0742.061.793, de luni până vineri, între orele 8.30 şi 17.00.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.