Zeci de răniţi pe pârtii

4 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Carmen Cosman

Salvamontiştii au avut din greu de lucru, după ce zeci de turişti s-au accidentat pe pârtii. Chiar dacă majoritatea cazurilor au fost uşoare, nu au lipsit nici accidentele vasculare sau fracturile.

13 intervenţii în trei zile

Mii de turişti au petrecut în staţiunile Straja şi Parâng minivacanţa de iarnă, dar pentru unii, petrecerea s-a terminat la spital. Salvamontiştii spun că numărul răniţilor a fost foarte mare. De exemplu, în Straja, în numai trei zile, salvamontiştii au avut 13 intervenţii. „Numărul accidentelor a fost extraordinar de mare. Am avut 13 accidente în decurs de trei zile. Două dintre aceste intervenţii ale echipei Salvamont au fost în accidente foarte urâte, respectiv plăgi datorate, în primul rând, neştiinţei practicării schiului. Ne-am confruntat chiar şi cu preinfarcturi sau cu accidente vasculare”, a declarat George Resiga, şeful Formaţiunii Salvamont Lupeni.

Şi în Staţiunea Parâng, salvatorii montani au avut din plin de lucru, iar o tânără de 20 de ani, din Cluj, a ajuns la spital cu fractură deschisă de claviculă. „Am avut destule accidente, şi s-a înregistrat chiar şi o contuzie de coloană şi o fractură de tibie”, a precizat Dumitru Bârlida, şeful Salvamont Petroşani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Germania pentru Merkel este ca România pentru Băsescu

Cuprinse de comportament schizoid, cele două posturi TV de ştiri pe care le urmăresc, Realitatea TV şi Antena 3, au...

Primãria Deva, bilanţ pozitiv în 2010

Zeci de investiţii finanţate din bugetul local, proiecte pe fonduri europene finalizate sau încă în derulare şi un procentaj ridicat...

Jandarmi agresaţi de turişti

Doi jandarmi montani din Staţiunea Parâng au fost agresaţi de trei tineri din judeţul Hunedoara. Unul dintre ei a avut...

Închide