Actualitate

Parteneriat activ pentru piaţa muncii

Andreea Lazăr

Câteva sute de elevi din judeţul Hunedoara, care învaţă la licee tehnologice, vor avea ocazia să-şi dezvolte competenţele practice în cadrul unor stagii de pregătire, organizate la diverşi agenţi economici. Şi asta, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, câştigat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, împreună cu inspectoratele şcolare din judeţele Braşov şi Sălaj. Valoarea proiectului se ridică la cinci milioane de euro, bani proveniţi din Fondul Social European, iar perioada de implementare este de trei ani.

Stagii de practică la agenţii economici

Intitulat „Parteneriat activ pentru piaţa muncii”, proiectul îşi propune să dezvolte competenţele practice ale elevilor din 30 de licee participante, pe domenii de calificare precum servicii, electric şi construcţii, din regiunile de dezvoltare vest, centru şi nord-vest. „Prin implementarea acestui proiect, elevii vor avea acces mult mai uşor pe piaţa muncii, ei beneficiind deja de o serie de cunoştinţe practice din aceste domenii. Stagiile de practică se vor stabilii după încheierea de parteneriate între inspectoratele şcolare şi agenţii economici şi sperăm să găsim deschidere din partea acestora, pentru o cât mai bună implementare a proiectului”, a afirmat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general al IŞJ Hunedoara.

Peste 700 de elevi hunedoreni

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este facilitarea accesului absolvenţilor de şcoli tehnologice pe piaţa muncii. În acest sens, în perioada de implementare, se are în vedere consilierea şi orientarea elevilor în carieră şi devoltarea competenţelor practice, astfel încât, elevii să devină competitivi pe piaţa forţei de muncă în raport cu cerinţele angajatorilor, dar şi cu propriile lor aspiraţii. Numărul total de elevi care vor participa la acest proiect este 2.250, din judeţul Hunedoara fiind selectaţi aproximativ 700 de liceeni. Vor fi constituite 150 de grupe, câte 50 din fiecare judeţ, formate din câte 15 elevi. Participanţii la proiect se vor stabili în urma unei selecţii riguroase. În judeţul Hunedoara există 21 de licee cu profil tehnologic.

One thought on “Parteneriat activ pentru piaţa muncii

  • da e bun proiectul , dar pacat ca nu se tin de promisiune
    nu ne-au dat echipamente de protectie si nici aceea bursa promisa

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura