Germania pentru Merkel este ca România pentru Băsescu

4 ianuarie 2011 | 1 Comentariu | Publicat in: Fara bascalie

Cuprinse de comportament schizoid, cele două posturi TV de ştiri pe care le urmăresc, Realitatea TV şi Antena 3, au început să difuzeze (asemeni unor televiziuni axate pe cancan ieftin) din oră în oră, imagini de la sărbătorirea zilei de naştere a Elenei Udrea. Din partea mea, să trăiască Elena Udrea 1.000 de ani, nu înţeleg ce mare ştire era filmarea umilă, printr-un geam de restaurant, a dansului pinguinului. Umilitoare situaţie, inclusiv pentru cameramanii şi reporterii puşi de producători să pândească pe la uşi. Mai rămânea să le dea ministresa câte o ciocolată, de la geamul jeep-ului. Schimbam programul imediat cum vedeam că ştirea asta se repetă.
Am văzut-o, preţ de vreo două minute, şi pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Transmitea un mesaj de Anul Nou cetăţenilor germani, fireşte. Cadrul era sobru, cum se cuvine unui cancelar care se respectă, al unei ţări pe care o respectă şi care se respectă – scuze pentru repetiţie. Merkel avea în spate drapelul Germaniei. Le-a cerut concetăţenilor săi să manifeste solidaritate şi să fie perseverenţi în a-şi îndeplini responsabilităţile ce le revin. „Chiar dacă mapamondul a fost supus celei mai severe crize financiare şi economice din ultimii 60 de ani, 2010 a fost un an bun pentru Germania. Numărul şomerilor a scăzut la cel mai redus nivel de la reunificarea ţării. Am reuşit să ieşim din criză chiar întăriţi”, a declarat Merkel. Reamintesc, Angela Merkel este cancelar, echivalentul funcţiei de prim-ministru. Pe preşedintele Germaniei nu l-am văzut şi oricum, nu cred că ar fi vorbit despre economia ţării.
L-am văzut şi pe preşedintele Traian Băsescu. A transmis un mesaj „românilor” de pe pârtia de la Predeal, aşa, cam de la botul calului, cum l-au surprins jurnaliştii. De la capăt de pârtie, că mai mult nu meritam, Băsescu s-a lansat într-o analiză a economiei României. Am ieşit din criză, a zis Băsescu pentru a cincea sau a şasea oară în ultimul an, aşa că eu, unul, nu-l mai cred. A zis că urmează consolidare, că greul a trecut şi că se vor face în continuare reduceri de personal. A spus că populaţia a dovedit solidaritate – probabil ciuruiţii cu ciuruitorii. Mă rog, mai degrabă aş spune că populaţia nu a avut încotro, a ţinut cineva seama de părerea ei? Preşedintele, bărbat hotărât, a transmis un mesaj de prim-ministru. Din acest motiv, pe Boc nu l-am văzut, mesajul lui oricum nu mai contează, de asta, nimeni în România nu pare să se îndoiască.
Concluzia este, cred, clară. Fiecare dintre cei doi are ţara pe care o doreşte: Germania pentru Merkel este ca România pentru Băsescu.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. iz gud lubinish spune:

    Cancelarul Germaniei e ca un prim-ministru..dar ca prim-ministrul Marii Britanii. Pentru ca Germania e republica parlamentara, la noi e republica semi-prezidentiala. In germania presedintele e ales de parlament si nu prea are putere decizionala , deci de aceea nu prea se aude de el..

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Primãria Deva, bilanţ pozitiv în 2010

Zeci de investiţii finanţate din bugetul local, proiecte pe fonduri europene finalizate sau încă în derulare şi un procentaj ridicat...

Jandarmi agresaţi de turişti

Doi jandarmi montani din Staţiunea Parâng au fost agresaţi de trei tineri din judeţul Hunedoara. Unul dintre ei a avut...

Bătălie între PDL şi PNL, la alegerile din Baru

Bătălia pentru fotoliul de primar al comunei Baru se va da între PDL şi PNL. Dacă PDL merge singur în...

Închide