Primãria Deva, bilanţ pozitiv în 2010

4 ianuarie 2011 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Andreea Lazăr

Zeci de investiţii finanţate din bugetul local, proiecte pe fonduri europene finalizate sau încă în derulare şi un procentaj ridicat de colectare a taxelor şi impozitelor. Cu asta se poate lăuda administraţia locală din oraşul de la poalele Cetăţii în ceea ce priveşte anul care tocmai s-a încheiat. Potrivit celor declarate de primarul Mircia Muntean (foto), la ora bilanţului pentru anului 2010, Primăria Deva a ieşit „pe plus” la toate capitolele referitoare la investiţii.

A trecut cu bine prin criză

După un an în care criza economică şi-a pus amprenta pe mai toate administraţiile locale din ţară, reprezentanţii municipalităţii devene pot spune că instituţia pe care o conduc nu a simţit recesiunea. „Am reuşit să ne onorăm majoritatea promisiunilor făcute devenilor în urmă cu un an. Am finalizat multe investiţii de interes local sau judeţean şi sperăm ca şi anul 2011 să fie unul la fel de bun, dacă nu mai bun decât cel care s-a încheiat”, a declarat Corina Oprişiu, managerul municipiului Deva.

Realizări pe toate planurile

Pentru Primăria Deva, anul 2010 a însemnat creşterea încasărilor la bugetul local, precum şi cea a investiţiilor realizate, cu peste 10 procente faţă de anul 2009. La capitolul venituri proprii, administraţia deveană a încheiat anul 2010 cu o creştere de 11, 3 la sută, în timp ce la impozitul pe terenuri şi clădiri, încasările au fost cu aproximativ 25 la sută mai mari. Printre proiectele finalizate în anul care tocmai s-a încheiat, se numără complexul Aqualand, reabilitarea Dealului Cetăţii, construcţia şi darea în folosinţă a mai multor blocuri de locuinţe sociale, dar şi modernizarea a nu mai puţin de 12 străzi din oraş.

Proiecte pentru 2011

Reprezentanţii municipalităţii au stabilit deja care sunt priorităţile investiţionale pentru anul 2011. În acest sens, edilii deveni spun că vor continua lucrările în infrastructura oraşului, dar vor demara şi o serie de proiecte noi. „Două dintre cele mai importante lucrări, pe care le vom începe în acest an, sunt reabilitarea centrului istoric al oraşului şi a parcului Cetăţii. Sperăm să reuşim să le şi finalizăm în cursul acestui an, astfel încât, turiştii să devină tot mai interesaţi de oraşul nostru”, a declarat Mircia Muntean, primarul municipiului Deva.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Deveni spune:

    Muntene, ce mic te-a facut Molot,ce este si viata asta.

  2. ciumegul spune:

    bai Mircia cioban te-ai nascut cioban ai sa mori ……..puteai sa urezi sarbatori fericite intregului judet din moment ce ai aparut pe un post care emite peste tot in zona daca vroiai sa le urezi doar devenilor cum ai si facut-o trebuia sa mergi sa bati din poarta in poarta poate primeai si ceva ca tie iti place sa primesti

  3. Bubu spune:

    Bravo Mircica! Treci tu si peste Molot in 2011…tu l-ai facut om…tu il distrugi! Fruntea sus! Suntem cu tine!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Jandarmi agresaţi de turişti

Doi jandarmi montani din Staţiunea Parâng au fost agresaţi de trei tineri din judeţul Hunedoara. Unul dintre ei a avut...

Bătălie între PDL şi PNL, la alegerile din Baru

Bătălia pentru fotoliul de primar al comunei Baru se va da între PDL şi PNL. Dacă PDL merge singur în...

Doroş îşi salută foştii colegi, din Canada

Fostul jucător al echipei Jiul Petroşani Constantin Doroş nu şi-a uitat colegii. La fel ca în fiecare an din ultimii...

Închide