ActualitateFlash

Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi la Mănăstirea Prislop

02 Prislop 0Pe 28 noiembrie se împlinesc 26 de ani de la trecerea în nefiinţă a părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioşi Sfântul Ardealului.

Din acest motiv, la sfârşitul săptămânii viitoare, Mănăstirea Prislop va deveni loc de pelerinaj pentru creştinii ortodocşi, veniţi din toată ţara. Sfânta Liturghie şi parastasul vor fi oficiate în altarul în aer liber, ridicat lângă biserica Mănăstirii Prislop, astfel încât toţi credincioşii prezenţi la evenimentul religios să poată participa la slujbă.
Numărul mare de pelerini, de ordinul zecilor de mii, care au participat la manifestările din anii trecuţi, a determinat autorităţile judeţene să ia măsuri de precauţie, pentru a fi evitate blocajele rutiere sau incidentele neplăcute. Asta, pentru că în prezent se desfăşoară lucrări de modernizare a drumului care duce la Mănăstirea Prislop, iar zona respectivă este înţesată de comercianţi neautorizaţi. Cu privire la aceste lucruri, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, declara cu ceva timp în urmă că accesul pelerinilor nu va fi restricţionat, deoarece traficul rutier va fi fluidizat cu ajutorul agenţilor de poliţie şi a celor de la jandarmerie. În plus, autorităţile judeţene caută soluţii pentru a stopa comerţul ilegal din zona Mănăstirii Prislop, care s-a amplificat în ultima perioadă. (N. Bumbac)

One thought on “Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi la Mănăstirea Prislop

  • Natalia Bumbac sunteţi superbă. Deci, părintele a trecut în…nefiinţă? ! Adică, altfel spus Mântuitorul nu a înviat a treia zi după Scripturi ci a trecut în…nefiinţă. Pentru Domnia Voastră ca ziaristă credincioasă Mântuitorul şade de-a dreapta Tatălui? Nu ştiu dacă mentalitatea Domniei Voastre este una comunistă dar limbajul sigur este unul comunist. Se pare că nu înţelegeţi semnalul meu sau nu…vreţi să înţelegeţi. Nu este prima oară când vă atenţionez cu privire la acest aspect.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura