Actualitate

Zeci de maidanezi, ţinuţi într-o fermă abandonată la Orăştie

Adriana Năstase

Un număr de 69 de câini ce erau ţinuţi în condiţii improprii, fără hrană şi fără apă, în halele dezafectate ale unei ferme zoo­teh­nice din municipiul Orăştie, au fost salvaţi de po­liţiştii de la Protecţia Animalelor, în urma aces­tei acţiuni ei fiind preluaţi şi re­lo­caţi într-un adăpost autorizat, a informat, ieri, Ins­pec­to­ratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.
Cei 69 de câini sunt dintr-o rasă comună şi, din primele cercetări ale poliţiştilor, ar fi fost aduşi la ferma dezafectată de către o persoană iubitoare de animale, dar care nu le-a putut oferi condiţii normale de viaţă.
Ferma este abandonată de mai mulţi ani, iar proprietarul acesteia nu locuieşte în ju­deţul Hunedoara. Bărbatul a colaborat cu po­liţiştii şi, potrivit acestora, nu ar avea vreo implicare în aducerea câinilor acolo.
„Cercetările continuă, persoana sau persoanele care au adăpostit câinii acolo, în condiţii improprii, fiind pasibile de a fi sanc­ţionate, conform legii”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.
În urma verificărilor, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost, în baza căruia au fost ridicaţi cei 69 de câini şi relo­caţi în adăpostul unei asociaţii pentru protecţia animalelor.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul re­pre­zentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Hu­ne­doara şi ai autorităţii publice locale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura