<

Zeci de familii din Aninoasa sunt în pericol

20 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

La începutul săptămânii, la Aninoasa, acoperişul unui bloc de locuinţe s-a prăbuşit pur şi simplu sub greutatea zăpezii. Locatarii imobilului, 12 familii, au rămas sub cerul liber. Imobilul este mai vechi de 100 de ani, la fel ca şi alte 17 blocuri învecinate, iar pericolul pentru locatarii lor este ridicat. Nu este pentru prima dată când acoperişurile unor imobile din Aninoasa se prăbuşesc sub greutatea zăpezii.

Căderile masive de zăpadă au afectat structura de rezistenţă a acoperişurilor de la alte trei blocuri cu un etaj, situate pe Strada Libertăţii din localitate. Oamenii au refuzat evacuarea din imobilele ale căror acoperişuri stau să cadă. Administraţia locală le-a pus la dispoziţie sala de sport a localităţii, însă oamenii nu vor să-şi petreacă sărbătorile în adăpostul autorităţilor. Mai multe familii au plecat la rude şi apropiaţi, dar mai sunt 15 locatari care refuză evacuarea.
Imobilele sunt monitorizate de pompierii Detaşamentului Petroşani, dar este pregătit şi un microbuz pentru evacuarea oamenilor şi a bunurilor, la nevoie.
Ieri, prefectul Fabius Kiszely a convocat o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia au fost adoptate unele măsuri vizând gestionarea situaţiei existente la blocurile cu acoperişuri afectate de zăpadă din Aninoasa.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Oră de anticorupţie cu adolescenţii din Deva

O sesiune de informare organizată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara s-a derulat la Deva, vizaţi...

TIR răsturnat din cauza unei şoferiţe

Circulaţie blocată, un autotren răsturnat şi o maşină distrusă, din cauza unei şoferiţe de 37 de ani, din Deva, care...

Un singur candidat în cursa pentru şefia Poliţiei Locale Deva

Cei trei candidaţi care s-au înscris la concursul pentru postul de director executiv al Direcţiei Poliţia Locală Deva au susţinut...

Închide