<

Oră de anticorupţie cu adolescenţii din Deva

20 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

O sesiune de informare organizată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara s-a derulat la Deva, vizaţi fiind elevi din clasele IX-XII, de la liceele din municipiu.

Acţiunea a avut loc la sediul Inspectoratului Şcolar Hunedoara, unde a luat parte şi prefectul judeţului, Fabius-Tiberiu Kiszely, iar ofiţerii de poliţie ai D.G.A.- S.J.A. Hunedoara le-au prezentat tinerilor informaţii ce cuprind competenţele unităţii, drepturile, libertăţile şi obligaţiile ce le revin elevilor în relaţia cu angajaţii M.A.I., noţiuni de drept penal, infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, modul de acţiune în situaţia în care sunt implicaţi sau iau la cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte de corupţie, consecinţele şi costurile corupţiei, precum şi cazuri de corupţie instrumentate de D.G.A.
Tinerii au luat parte şi la jocuri de grup, discuţii în grup referitoare la rezolvarea/depăşirea unor situaţii problematice. Totodată, elevilor le-au fost distribuite materiale cu mesaje preventive anticorupţie şi le-a fost prezentată modalitatea de sesizare a faptelor de corupţie, prin apel la linia telefonică gratuită a D.G.A. – Call Center anticorupţie 0800.806.806.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
TIR răsturnat din cauza unei şoferiţe

Circulaţie blocată, un autotren răsturnat şi o maşină distrusă, din cauza unei şoferiţe de 37 de ani, din Deva, care...

Un singur candidat în cursa pentru şefia Poliţiei Locale Deva

Cei trei candidaţi care s-au înscris la concursul pentru postul de director executiv al Direcţiei Poliţia Locală Deva au susţinut...

Revoluţie şi antirevoluţie

La 22 decembrie 1989 puterea populară a pus capăt dictaturii comuniste în varianta sa cea mai cruntă pentru români: ceauşismul....

Închide