Actualitate

Zeci de dosare instrumentate de Poliția Animalelor Hunedoara

În primul an de activitate al Biroului pen­tru Protecția Animalelor din IPJ Hunedoara au fost întocmite 25 de dosare penale pentru cruzime împotriva animalelor.

Amenzi de amenzi
Serviciul a fost înființat în decembrie 2020, iar pe lângă dosarele penale polițiștii au dat și numeroase sancțiuni. Doi hune­do­reni au fost chiar reținuți pentru 24 de ore pen­tru săvârșirea infracțiunii de rele tra­ta­mente aplicate animalelor. Cei doi au ucis în mod barbar doi câini, unul fiind deja condam­nat de judecători. ”Polițiștii din cadrul Birou­lui pentru Protecția Animalelor au emis 7 ordine de plasare în adăpost în baza cărora au fost puse în adăpost, prin grija Consiliului Județean Hunedoara, 85 de animale.În cursul anului 2021, poliţiştii Biroului au efec­tuat 15 acțiuni și 93 controale pentru veri­fi­carea modului de funcționare la adă­pos­tu­rile de animale, nerespectarea progra­mu­lui de gestionare a câinilor fără stăpân, re­gimul de deținere pentru câinii periculoși sau agre­sivi, precum și respectarea legislației de pro­tecție a animalelor şi au aplicat 100 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 99.800 lei”, se arată într-un raport al IPJ Hunedoara.
Biroul pentru Protecția Animalelor a fost înființat la nivelul IPJ Hunedoara, începând cu decembrie 2020, structură prevăzută cu funcții de ofițeri, agenți de poliție precum şi de ofițeri specialiști-medici veterinari. Poli­țis­tul când constată că un animal se află într-o situație de pericol, emite deîndată un ordin de plasare a animalului în adăpost pe o perioada de 45 de zile. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura