ActualitateFlash

Povestea merge mai departe pentru un constructor de succes

Sorina Popa

Dezvoltarea imobiliară în Oradea ia amploare, mai multe firme fiind interesate să investească acolo. Faptul că municipalitatea sprijină aceste investiții este un lucru extrem de important.
Firma hunedoreană Valnel Construct este aproape de demararea unei asemenea investiții, în cartierul Nufărul din municipiul Oradea. Construcții de excepție, cu care dezvoltatorul ne-a obișnuit și în județul nostru și nu numai.

În loc de hotel, blocuri de locuit
Două blocuri (foto) cu opt etaje şi unul retras, însumând 153 de apartamente, ar putea fi construite în cartierul Nufărul din municipiul Oradea de către o firmă din județul Hunedoara, Valnel Construct.
Noua dezvoltare imobiliară a fost supusă dezbaterii Comisiei Municipale pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de către firma Valnel Construct.
Potrivit unui comunicat al municipalităţii, am­pla­samentul luat în discuţie are o suprafaţă de 25.000 metri pătraţi în spatele benzinăriei Socat de la ieșirea din oraș și a fost iniţial rezervat prin Planul Urbanistic Zonal pentru construirea unui hotel.

Să elaboreze un Plan Urbanistic de Detaliu
Din acest motiv, membrii CMUAT au cerut apro­fundarea studiilor printr-un Plan Urbanistic de Detaliu, care să ofere soluţii la provocările pe care le presupune construcţia de noi blocuri într-o zonă oricum aglomerată.
„Dezvoltarea unui ansamblu de locuinţe colec­tive necesită o abordare diferită din cauza do­tărilor necesare: locuri de parcare, spaţii verzi, loc de joacă pentru copii, creşă sau grădiniţă, cabi­nete medicale, spaţii comerciale şi servicii”, a ex­plicat viceprimarul Arina Moş.
Pe cale de consecinţă, constructorul va trebui să elaboreze un PUD nou pentru a putea obţine certificatul de urbanism prin care va afla în ce con­diţii poate să îşi deruleze investiţia, anunță cei de la Bihoreanul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.