Zeci de cetăţeni din comuna Lăpugiu de Jos nu au cu se deplasa din localitate, fiindcă nu mai au transport public.I-a durut în cot de problemele oamenilor

21 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

        De luni de zile, zeci de locuitori din Lăpugiu de Jos, comună aflată la aproximativ 40 de kilometri de municipiul Deva, nu au cu ce să facă naveta la serviciu sau la medic, din cauză că nu mai au transport public.
        Nu mai are licenţă pentru acest traseu
Mai exact, operatorul care efectua transportul pe ruta Deva-Lăpugiu de Jos, Tirius Trans, nu mai are licenţă pentru acest traseu. În aceste condiţii, cine este responsabil pentru situaţia în care au ajuns sătenii din Lăpugiu? Foarte simplu: funcţionarii de la Consiliul Judeţean, mai exact şefa Autorităţii Judeţene de Transport, care avea datoria să asigure efectuarea licitaţiilor pentru transportul public între localităţile din judeţ.
Viceprimarul comunei Lăpugiu de Jos, Ioan Golăşie, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că situaţia respectivă durează de câteva luni. ”Sunt cetăţeni care trebuie să meargă la locurile de muncă, la Mintia, la Deva, sau la medic. Sunt situaţii şi situaţii. Vă spun, nimeni nu ne ajută. O să ajungem ca în situaţia celor din Caracal, oamenii sunt nevoiţi să facă autostopul ca să meargă la Deva sau pe unde au treabă. Nu este normal. Am strâns zeci de semnături să se revină şi să avem din nou transport public între comuna noastră şi municipiul Deva”, a declarat viceprimarul comunei Lăpugiu de Jos.
Delina Marian, şefa Autorităţii Judeţene de Transport, din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost întrebată, ieri, de ce nu a mişcat un deget măcar pentru a rezolva situaţia de la Lăpugiu? Ce a răspuns aceasta? Că s-a modificat legea, că nu au avut până ieri normele metodologice, adică bla, bla-uri care nu îi ajută cu nimic pe sătenii din Lăpugiu.
      Au cerut ajutor, dar degeaba
Delina Marian, care ocupă acest post de ani de zile, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că operatorul de transport nu mai are licenţă pe traseul Deva-Lăpugiu din luna iunie a acestui an. Ce a făcut această doamnă, în condiţiile în care ştia că se va ajunge într-o situaţie de criză? Nimic! Sătenii din Lăpugiu spun că au cerut ajutor celor de la judeţ, dar degeaba. Au vorbit şi cu subprefectul judeţului, dar tot degeaba. Funcţionarii noştri bine plătiţi ştiu doar să dea vina pe lege, pe lipsa ei, deşi au obligaţia, fiind într-o funcţie de conducere, să găsească soluţii, că de aceea au salarii mai mari ca alţii. Din moment ce operatorul nu a mai efectuat transportul, Autoritatea Judeţeană trebuia să organizeze o nouă licitaţie sau să dea traseul unei firme de profil prin încredinţare directă, având în vedere criza de acolo. Însă, se vede treaba că pe funcţionarii de la Autoritatea Judeţeană de Transport, începând cu şefa lor, i-a durut în cot de oamenii din Lăpugiu. Deşi normele metodologice necesare pentru funcţionarea serviciului de transport au apărut în urmă cu două zile, şefa Autorităţii Judeţene de Transport nu-l informase, ieri, pe preşedintele Consiliului Judeţean că trebuie aprobată o hotărâre de consiliu pentru a încredinţa direct serviciul de transport pe ruta Deva-Lăpugiu unui operator. La insistenţele MESAGERULUI HUNEDOREAN, Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara, s-a informat despre cazul Lăpugiu. ”Vom aproba în şedinţa din 28 august o hotărâre pentru transportul la Lăpugiu de Jos”, ne-a declarat Mircea Bobora.
Acestea fiind zise, nu avem decât să sperăm că până la urmă problema transportului public, deci a locuitorilor din comuna Lăpugiu de Jos, se va rezolva. (Sorina Popa)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate în China.Pompierul Daniel Călin a cucerit o medalie de aur şi două de argint la tir cu arcul

Plutonierul major Daniel Călin (foto), subofiţer în cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, a câştigat, pentru al cincilea an, titlul de...

Gura lumii, 22.08.2019

Vorbesc cârcotaşii că într-un sistem de pe la noi se lucrează foarte frumos.

Bulină neagră, 22.08.2019

Gabriel-Mihai Roman, tânăr din Valea Jiului

Închide