De sâmbătă, mii de deveni rămân fără apă caldă

21 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

    Timp de 10 zile, Termocentrala Mintia nu va mai furniza apă caldă devenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Directorul termocentralei, Ioan Conţ, a declarat că motivul sunt reparaţiile care trebuie făcute.
Pe de altă parte, lucrările la calea ferată de la Simeria vor face imposibil transportul cărbunelui din Valea Jiului o perioadă de. Ca atare, momentul reparaţiilor a fost ales şi din acest motiv.
„Noi nu aducem cărbune doar din Valea Jiului, ci şi din zona Oradea. În prezent avem 2.400 de tone de cărbune în depozit şi 5.000 de tone de cărbune în buncăr”, susţine Ioan Conţ, directorul Termocentralei Mintia.
„Ministrul Energiei, Anton Anton, avea obligaţia legală să asigure stocurile de rezervă pentru astfel de situaţii, dar cum acest personaj se ocupă doar de demolarea Sistemului Energetic Naţional, suntem supuşi la câteva duşuri reci. La iarnă, fără aceste stocuri asigurate de la rezerva de stat în depozitul termocentralelor, vom face multe duşuri cu „gheaţă“.
Să nu uităm că acest minister este condus de ALDE, prin grija nemijlocită a PSD”, a scris Cristian Iştoc, liderul Sindicatului Solidaritatea, de la Termocentrala Mintia, pe pagina sa de Facebook. Liderul sindical susţine că, de fapt, Termocentrala Mintia va fi oprită, din cauză că nu există stoc de cărbune. Directorul Ioan Conţ spune că nu au mai fost efectuate lucrări de întreţinere cu centrala oprită din 2008.
În municipiul Deva, 4.500 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare, dar şi şcoli, Spitalul Judeţean de Urgenţă, alte instituţii şi agenţi economici. În aceste condiţii, mii de deveni nu vor avea în perioada 24 august-1 septembrie 2019 apă caldă la robinete. (S. Popa)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Zeci de cetăţeni din comuna Lăpugiu de Jos nu au cu se deplasa din localitate, fiindcă nu mai au transport public.I-a durut în cot de problemele oamenilor

De luni de zile, zeci de locuitori din Lăpugiu de Jos, comună aflată la aproximativ 40 de kilometri de municipiul...

La Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate în China.Pompierul Daniel Călin a cucerit o medalie de aur şi două de argint la tir cu arcul

Plutonierul major Daniel Călin (foto), subofiţer în cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, a câştigat, pentru al cincilea an, titlul de...

Gura lumii, 22.08.2019

Vorbesc cârcotaşii că într-un sistem de pe la noi se lucrează foarte frumos.

Închide