La Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate în China.Pompierul Daniel Călin a cucerit o medalie de aur şi două de argint la tir cu arcul

21 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

         Plutonierul major Daniel Călin (foto), subofiţer în cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, a câştigat, pentru al cincilea an, titlul de campion mondial la tir cu arcul la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, organizat, în acest an, la Chengdu, în China.
Mândru de performanţa subofiţerului, inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, colonelul Viorel Demean, spune că medaliile obţinute la fiecare participare sunt dovada unui caracter puternic şi a unei mentalităţi de învingător.
Daniel Călin a obţinut la Chengdu o medalie de aur şi două de argint la cele trei probe din competiţia de tir cu arcul, mai exact medalia de aur la proba 900 target şi argint la proba 3d şi field.
Proba 900 target constă în lansarea săgeţilor spre o ţintă fixă de la distanţa de 40, 50 şi 60 de metri, proba field implică atingerea cu trei săgeţi, într-un interval de doar două minute, a unor ţinte aleatorii în pădure, în timp ce concursul 3d vânătoare constă în nimerirea, de la o distanţă cuprinsă între 10 şi 50 m, a machetelor în mărime naturală a mai multor animale sălbatice.
Pompierul este campion mondial absolut la tir cu arcul, el obţinând medalii de aur, argint şi bronz la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate în Statele Unite ale Americii, la New York, în anul 2011, în Belfast, Irlanda, în 2013, în Fairfax, Virginia, SUA, în 2015, în 2017 la Los Angeles, tot în Statele Unite ale Americii şi acum, în 2019, în China.
În acest an lotul reprezentativ al României alcătuit din 18 pompieri, poliţişti şi jandarmi a cucerit, la această ediţie a Campionatului Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor, cinci medalii de aur, opt de argint şi şase de bronz.
În cadrul acestei competiţii, care strânge la start mii de sportivi din întreaga lume, pompierul hunedorean a reuşit să câştige de-a lungul timpului 15 medalii, dintre care şapte de aur, şapte de argint şi una de bronz.
Campionatul Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor, ediţia 2019, a strâns la start peste 10.000 de sportivi din 79 de ţări, doar la proba în care am fost reprezentaţi de pompierul hunedorean, fiind înscrişi aproape 80 de concurenţi.
Daniel Călin este legitimat la Sport Club Municipal Deva şi se pregăteşte doar în timpul liber. Pompierul a mărturisit că această competiţie a fost mai grea decât oricare alta la care a participat până acum, deoarece presiunea apărării titlului de campion a apăsat greu pe umerii săi. Mai mult, el este satisfăcut că a reuşit să-i învingă pe unii dintre cei mai buni ţintaşi cu arcul din lume. Daniel Călin are 38 de ani şi nu mai puţin de 27 de ani de când practică tir cu arcul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 22.08.2019

Vorbesc cârcotaşii că într-un sistem de pe la noi se lucrează foarte frumos.

Bulină neagră, 22.08.2019

Gabriel-Mihai Roman, tânăr din Valea Jiului

Bulină albă, 22.08.2019

Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Romsilva

Închide