Zeci de amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie

Autorităţile de control din judeţul nostru au dat într-o singură zi aproape 40 de amenzi contravenţionale persoanelor care nu purtau masca în spaţiile unde aceasta este obligatorie.
Valoarea celor 36 de sancţiuni date doar în ziua de marţi se ridică la 6500 de lei. Verificările derulate de echipe formate din poliţiştii, jandarmi, poliţişti locali, dar şi ai altor instituţii, au vizat modul în care se res­pectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 pri­vind unele măsuri pentru prevenirea şi com­ba­terea efectelor pandemiei de Covid-19.
”Au fost verificate 78 de societăţi co­mer­ciale şi 40 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 36 de sancţiuni contra­ven­ţio­nale, pentru nerespectare măsurii protecţie individuală”, a informat IPJ Hunedoara.
Împreună cu inspectori din cadrul Inspec­toratului de Stat pentru Controlul Transpor­tului Rutier, poliţiştii au verificat şi legali­tatea efectuării transportului de marfă şi persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efec­tuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.