Numeroase ţări au renunţat să mai participe la Campionatul European de gimnastică ritmică

4 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Treisprezece ţări, între care Spania şi prima putere mondială, Rusia, au renunţat până în acest moment să participe la Cam­pionatele Europene de gimnastică ritmică, programate să se desfăşoare la Kiev, în perioada 26-29 noiembrie, informează agenţia EFE.
Măsurile de prevenire împotriva Covid-19, restricţiile la călătoriile internaţionale, pier­derea statutului de calificare al acestei com­petiţii pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi, în cazul Rusiei, relaţiile tensionate cu Ucraina, au dus la reducerea listei fe­deraţiilor participante la 27, dintre cele 50 care formează Uniunea Europeană de Gim­nastică (UEG).
După Rusia, care şi-a anunţat absenţa în luna august, ţările care iniţial erau înscrise şi în final nu vor participa sunt Armenia, Aus­tria, Cipru, Danemarca, Spania, Finlanda, Geor­gia, Germania, Norvegia, Polonia, San Marino şi Slovacia.
În cazul Spaniei, federaţia prezidată de Jesus Carballo a informat că va urma “indi­caţiile autorităţilor sanitare” şi va evita călă­toriile care “nu sunt strict necesare”. De ase­menea, Spania nu va participa nici la Cam­pio­natele Europene de gimnastică artistică din decembrie de la Mersin (Turcia).
Competiţia de gimnastică ritmică suferă o devalorizare serioasă prin absenţa spor­ti­vilor ruşi, care au câştigat neîntrerupt titlul continental individual începând din 1998 şi la ansamblu din 2001.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal Liga a III-a. Jiul a pierdut la limită în meciul cu Şelimbăr

Echipele Viitorul Şelimbăr şi Jiul Petroşani s-au întâlnit, marţi, pe stadionul „Central” din Avrig, într-un meci restanţă din etapa a...

Sportivele favorite la titlul de cea mai bună atletă a lunii în 2020

Atletele Peres Jepchirchir (foto), din Kenya, Letesenbet Gidey (Etiopia) şi Sifan Hassan (Olanda) se află pe lista celor zece nomi­na­lizări...

Campioni în oraşul Cetăţii

Un nou eveniment de promovare a spor­tu­lui devean s-a desfăşurat în organizarea Pri­măriei municipiului Deva. Mai precis sportivii legitimaţi la...

Închide