Numeroase ţări au renunţat să mai participe la Campionatul European de gimnastică ritmică

Treisprezece ţări, între care Spania şi prima putere mondială, Rusia, au renunţat până în acest moment să participe la Cam­pionatele Europene de gimnastică ritmică, programate să se desfăşoare la Kiev, în perioada 26-29 noiembrie, informează agenţia EFE.
Măsurile de prevenire împotriva Covid-19, restricţiile la călătoriile internaţionale, pier­derea statutului de calificare al acestei com­petiţii pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi, în cazul Rusiei, relaţiile tensionate cu Ucraina, au dus la reducerea listei fe­deraţiilor participante la 27, dintre cele 50 care formează Uniunea Europeană de Gim­nastică (UEG).
După Rusia, care şi-a anunţat absenţa în luna august, ţările care iniţial erau înscrise şi în final nu vor participa sunt Armenia, Aus­tria, Cipru, Danemarca, Spania, Finlanda, Geor­gia, Germania, Norvegia, Polonia, San Marino şi Slovacia.
În cazul Spaniei, federaţia prezidată de Jesus Carballo a informat că va urma „indi­caţiile autorităţilor sanitare” şi va evita călă­toriile care „nu sunt strict necesare”. De ase­menea, Spania nu va participa nici la Cam­pio­natele Europene de gimnastică artistică din decembrie de la Mersin (Turcia).
Competiţia de gimnastică ritmică suferă o devalorizare serioasă prin absenţa spor­ti­vilor ruşi, care au câştigat neîntrerupt titlul continental individual începând din 1998 şi la ansamblu din 2001.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.