Zam: începe modernizarea drumurilor comunale

12 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Comunitatea din Zam nu va plăti în acest an impozite mai mari, administraţia publică hotărând să nu majoreze dările, însă fiind nevoită, conform legii, să actualizeze valorile la rata inflaţiei.
„Am aplicat acel indice de 4,75 la sută, deoarece cadrul legal ne obligă. În ultimii trei ani nu am perceput nici o majorare. Nu vrem să mai punem o greutate pe umărul oamenilor. Şi aşa au destule. Îi anunţ pe cetăţenii (persoane fizice) care vor să beneficieze de reducerea de 10 procente la plata impozitelor că sunt aşteptaţi să le achite până în 31 martie. După data respectivă, nu se mai ia în calcul bonificaţia. Doresc să le mulţumesc celor care sunt prompţi şi vin din timp, conştientizând că administraţia publică se bazează pe solidaritate, contând fiecare ban“, a arătat Sorin Nistor (foto), primarul comunei Zam.
Acesta a mai spus că anul 2020 a venit cu trecerea la lucrările în teren pentru proiectul ce prevede modernizarea unor drumuri din interiorul comunei (satele Zam, Sălciva şi Pojoga). „Ne vom apuca în sfârşit de treabă. Finanţarea am câştigat-o prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), dar nu am putut să sărim peste etapele birocratice. La fel ca toţi colegii, am respectat termenele impuse. Astfel de investiţie necesită proiectare, dar şi avize. Deci, timp. Aşteptăm să ne fie emisă autorizaţia de construcţie, iar când vremea se schimbă în bine dăm startul la asfaltare. Aşteptăm şi cifrele din noul buget. În 2019 ne-am descurcat cu fondul salarial şi indemnizaţiile, dar nu ne-am permis să facem investiţii din alocările proprii. Sperăm să se schimbe situaţia. Ne dorim foarte mult să finalizăm modernizarea căminului cultural din satul principal, de doi ani stagnând, din lipsa banilor“, a mai subliniat primarul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vin pachetele cu articole de igienă de la UE!

Din data de 22 ianuarie 2020 începe livrarea de pachete cu produse de igienă în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor...

Liberalii, pe ultima sută de metri pentru desemnarea candidatului la preşedinţia Consiliului Judeţean

Peste puţin timp, liberalii vor face anunţul privind candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara. Aşa cum anunţa la sfârşitul anului...

Rectorul Universităţii din Petroşani a demisionat din PSD

Profesorul universitar Radu Sorin (foto) a fost membru PSD timp de 22 de ani. A demisionat şi nu se va...

Închide