Vin pachetele cu articole de igienă de la UE!

12 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Ultima Ora

Adriana Năstase

Din data de 22 ianuarie 2020 începe livrarea de pachete cu produse de igienă în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2019/2021. În judeţul Hunedoara vor primi pachete 14.238 beneficiari. Faţă de anii precedenţi, Programul a suferit mai multe modificări, cele mai importante vizând categoriile de produse distribuite şi categoriile de beneficiari eligibili.

Să fie informaţi din timp
„Întrucât ne dorim ca beneficiarii acestui program să fie cât mai bine informaţi, dar şi pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale, care prin serviciile de asistenţă socială, vor realiza distribuţia efectivă a pachetelor, facem următoarele precizări cu privire la modificările cele mai importante ale programului, conform prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 784/ 2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate.
Începând cu anul 2020 beneficiarii vor primi atât pachete cu alimente, cât şi pachete cu produse de igienă. În această fază, în judeţul Hunedoara va începe distribuţia pachetelor cu produse de igienă, urmând ca beneficiarii să fie informaţi din timp de către autorităţile administraţiei publice locale, cu privire la distribuţia pachetelor cu produse alimentare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.
Pachetele cu produse de igienă cuprind: periuţă de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid, şampon copii, şampon adulţi, detergent de rufe.

Mai multe categorii
Cine beneficiază de aceste pachete? Este vorba de următoarele categorii: persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare (titularii aflaţi în plată); familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stabilite prin dispoziţie scrisă a primarului (titularii aflaţi în plată, precum şi membrii de familie a acestora); persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private), şi în alte situaţii asemănătoare, stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. Situaţia temporară de vulnerabilitate va fi justificată de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul respectiv.
Ridicarea ajutoarelor se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului cu produse de igienă de către destinatarii finali.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Liberalii, pe ultima sută de metri pentru desemnarea candidatului la preşedinţia Consiliului Judeţean

Peste puţin timp, liberalii vor face anunţul privind candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara. Aşa cum anunţa la sfârşitul anului...

Rectorul Universităţii din Petroşani a demisionat din PSD

Profesorul universitar Radu Sorin (foto) a fost membru PSD timp de 22 de ani. A demisionat şi nu se va...

Scandalul de la USR Hunedoara, extins pe YouTube

Scandalul de la USR Hunedoara şi Deva a ajuns la faza de YouTube. Adică, unii membri, care sunt nemulţumiţi de...

Închide