Zakynthos, insula plajelor de vis

12 zakynthos_3Datorită plajelor înconjurate de stânci, a nisipului fin, a peisajelor idilice, dar şi a ospitalităţii greceşti, insulă grecească Zakynthos se înscrie cu succes în ofertele de vacanţă pentru familiile cu copii, dar şi pentru tinerii aventurieri.
Deşi în zonă nu se află prea multe hoteluri de lux, pensiunile şi vilele greceşti compensează din plin acest deficit. În Zakynthos vei fi surprins să descoperi că staţiunile nu sunt întinse de-a lungul plajei, ci pornesc către interiorul insulei, dar tocmai asta e ideea: în Zakynthos te duci să descoperi locuri, plaje, golfuri.
Staţiunile din insulă
Cele mai populare staţiuni de vacanţă din Zakynthos sunt: Laganas (ideală pentru tinerii care nu vor să doarmă noaptea), Argassi (staţiune pentru tineri, cupluri, familii şi copiii mici), Alykes (familii), Alykanas (linişte şi relaxare), Kalamaki (plaje curate, hoteluri frumoase) şi Agios Nikolas (staţiune liniştită, potrivită pentru scuba diving).
Sezon permanent pentru vacanţe
Insula Zakynthos are o climă mediteraneană, cu ierni blânde şi veri călduroase. În timpul verii, temperatura depăşeşte adeseori 35 grade Celsius, crema cu factor mare de protecţie fiind nelipsită din geanta de voiaj. Sezonul estival începe în aprilie şi durează până spre sfârşitul lunii septembrie, când apa este încă bună pentru a înota. Cei mai mulţi turişti sosesc în Insula Zakynthos între lunile iunie – august, când temperaturile depăşesc 30 grade. În timpul verii, există şanse slabe să plouă sau ca norii să se adune pe cerul albastru.
Toamna este o altă perioadă potrivită pentru a vizita insula Zakynthos. Temperaturile ajung pe la 25 – 28 grade, turiştii se răresc, iar preţurile scad simţitor. În lunile răcoroase (ianuarie, februarie, martie), temperaturile nu depăşesc 15 grade Celsius, această perioadă fiind perfectă pentru turiştii care vor să exploreze munţii din Grecia.
Bucătăria tradiţională grecească
În ceea ce priveşte arta culinară, insula Zakynthos oferă turiştilor amatori de noutate o mulţime de surprize plăcute. Mâncărurile din peşte şi din carne de miel sunt specialităţile zonei. La acestea se adaugă numeroase preparate din carne de porc şi salate tradiţionale. Foarte multe feluri de mâncare tradiţională şi băuturi specifice zonei sunt servite într-o atmosferă specifică localurilor greceşti, muzica fiind un element nelipsit. În Zakynthos, servirea mesei este un adevărat moment de relaxare care trebuie savurat, mai ales dacă optaţi pentru o terasă cu vedere spre mare.
Golfuri cu apă albastră şi plaje cu nisip alb
Una dintre cele mai celebre plaje din zona este Navagio, un mic golf străjuit de stânci verticale cât un bloc de 6-7 etaje, pe a cărui plajă a eşuat un vapor turcesc care făcea contrabandă cu ţigări. Nisipul alb strălucitor şi apa de un albastru deschis ireal vă vor rămâne mult timp întipărite pe retină. O atracţie specifică insulei Zakynthos o reprezintă peşterile formate la malul mării. Una dintre cele mai cunoscute este Blue Caves, care se vizitează în aceeaşi excursie cu Navagio. De asemenea, broaştele ţestoase Caretta Careta, protejate prin lege, fac parte din atracţiile insulei.
Zakynthos are o viaţă de noapte palpitantă, care nu te lasă să ajungi în cameră decât la răsăritul soarelui. Cele mai tari petreceri au loc în staţiunea Laganas. Strada principală a staţiunii are 2 km lungime şi este plină de cluburi şi terase cu muzică bună şi băuturi la preţuri mici.
Pentru a vă bucura de insuliţele din Zakynthos, închiriaţi o şalupă. Preţul nu este foarte mare, iar dacă sunteţi 4 sau 6 persoane, este mult mai ieftin. Stâncile abrupte, apa azurie şi plajele pustii vă vor convinge că merită investiţia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare