Strategia Devei, luatã la puricat de neorepublicani

05 Noua republica Corneliu Berari Ioan Cristea Horatiu Naznean (3)Volodia Macovei

Corneliu Berari, vicepreşedintele Partidului Noua Republică, prezent la Deva vineri, a ţinut să comenteze punctele slabe şi lipsurile din strategia de dezvoltare propusă de municipalitatea deveană.
Şef de Birou Proiecte şi Internaţionalizare la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, vicepreşedintele Noii Republici, Corneliu Berari, desfăşoară activităţi de coordonare a procesului de realizare şi implementare de proiecte în cadrul agenţiei, dar şi de promovare a Regiunii Vest la nivel internaţional. Comentariile sale, referitoare la strategia de dezvoltare pusă în dezbatere publică de conducerea municipalităţii din Deva, se referă mai ales la ambiguităţi ale acestui document.
Corneliu Berari susţine că intenţia municipalităţii devene de a armoniza obiectivele asumate la nivel municipal cu cele regionale, naţionale şi, în ultimă instanţă, cu ţintele definite la nivel european de Agenda 2020, este salutară. Totuşi, spune vicepreşedintele Noii Republici, documentul prezentat drept strategie nu corespunde exigenţelor minime ale unei strategii. „Printre deficienţele acestui document se numără: lipsa unei prioritizări reale a acţiunilor propuse, absenţa indicatorilor cantitativi necesari pentru a măsura acţiunile, inexistenţa unui calendar privind implementarea activităţilor propuse şi nu în ultimul rând, absenţa unei estimări a costurilor financiare necesare pentru atingerea obiectivelor aşa-zisei strategii. În starea actuală, acest document voluminos de 676 de pagini e asemenea unei căpiţe în care au fost aruncate fără discernământ texte de calitate variabilă”, a declarat Corneliu Berari.
Alături de el, liderii hunedoreni ai Noii Republici spun că cetăţenii Devei „sunt deplin îndreptăţiţi să ceară din partea administraţiei un document strategic redactat cu profesionalism” şi să afle cât a costat acest document. Ei spun că vor trimite o adresă oficială Primăriei Deva, prin care va solicita furnizarea de informaţii privind procesul redactării şi costurile aferente.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare