Winkler, primul pe lista candidaţilor UDMR la europarlamentare

05 Iuliu Winkler Euro parlamentar (14)Volodia Macovei

În urma deciziei Consiliului Permanent al UDMR, luată sâmbătă, la Târgu Mureş, prin vot secret, hunedoreanul Iuliu Winkler (foto) a fost plasat pe primul loc în lista candidaţilor formaţiunii la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an.
Winkler e ca şi intrat în PE
Practic, în urma acestei decizii, Iuliu Winkler este ca şi intrat în Parlamentul European, cu un nou mandat, dacă luăm în considerare că, la alegerile din 2009, UDMR a prins trei locuri în legislativul european.
„I-am audiat, astăzi (sâmbătă, n.r.), în Consiliul Permanent al Uniunii, pe toţi cei şase candidaţi, după care am dezbătut ordinea lor pe listă. În urma votării, scorurile întrunite au fost foarte strânse. Conform hotărârii Consiliului Permanent, lista UDMR conţine 32 de nume, lista de rezervă urmând să o stabilim ulterior. Totodată, s-a decis continuarea negocierilor cu Partidul Civic Maghiar şi dacă se va ajunge la un acord, lista ar putea fi modificată”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.
Următoarele poziţii pe lista candidaţilor UDMR la europarlamentare sunt ocupate de Sogor Csaba, actual eurodeputat, Vincze Lorant şi Hegeduş Csilla, candidata Organizaţiei de Femei a formaţiunii.
„Voi apăra interesele României şi ale comunităţii maghiare”
La o scurtă întâlnire cu presa, care a avut loc ieri dimineaţă, la Deva, europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler a declarat că este onorat şi pe deplin conştient de responsabilitatea pe care o are în calitatea de candidat al UDMR la Parlamentul European: „La fiecare final de an legislativ din mandatul meu, am făcut un bilanţ al activităţii mele, al paşilor făcuţi şi al realizărilor obţinute. Misiunea pe care mi-am asumat-o, de la bun început, în îndeplinirea mandatului de parlamentar european al UDMR, a avut două componente esenţiale. Prima se referă la promovarea, reprezentarea şi apărarea intereselor ţării mele şi ale comunităţii maghiare din România în Parlamentul European şi în întreg sistemul instituţional al UE, iar cea de-a doua este legată de promovarea valorilor europene, a priorităţilor de dezvoltare ale Uniunii, a strategiilor şi programelor care trebuie puse în aplicare şi în România”, a declarat europarlamentarul hunedorean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare