Locurile de muncă în străinătate, alternativa celor din ţară

04 Vasile Iorgovan Velichi (12)Loredana Goangă

Pentru hunedorenii care nu îşi pot găsi un loc de muncă în judeţ, sau care pur şi simplu nu sunt mulţumiţi de salariul primit, există alternativa de a apela la ajutorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, pentru a obţine un contract în străinătate.
De la începutul anului şi până în prezent, aproape 100 de hunedoreni au trecut pragul AJOFM Hunedoara pentru a-şi găsi un serviciu în ţările europene. Dintre aceştia, şapte şi-au depus deja dosarul, iar şase urmează să aducă toate actele. După ce oamenii au mers cu dosarul şi au primit invitaţia de la agenţie, aceştia se pot întâlni cu angajatorii, unde vor afla dacă se află printre norocoşii selectaţi, sau nu.
Potrivit lui Vasile Iorgovan (foto), directorul AJOFM Hunedoara, sunt căutaţi atât muncitori necalificaţi, precum lucrătorii în agricultură, dar şi muncitori calificaţi, adică bucătari, ospătari, sau chiar ingineri şi medici. În ceea ce priveşte ţările, oamenii se pot angaja în state precum Germania, Spania, Danemarca, Austria sau Norvegia. De asemenea, salariile depăşesc, în general, 800 de euro pe lună, la necalificaţi, şi pot atinge chiar 10.000 de euro pe an.
Următoarea tranşă de angajări se va face în Austria, pentru lucrări agricole la legume şi fructe. Selecţia va avea loc în luna martie, la Arad, însă hunedorenii trebuie să ştie că fără invitaţia de la AJOFM Hunedoara, nu vor fi acceptaţi. De asemenea, se mai cere experienţă şi limba germană sau engleză, cunoscută la nivel de comunicare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare