Winkler: Nu UDMR are o problemã, ci PDL

8 noiembrie 2010 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Liderii UDMR s-au întâlnit sâmbătă, la Tg. Mureş, pentru a decide ce vor face de acum înainte în ceea ce priveşte Coaliţia de guvernământ.

Udemeriştii sunt nemulţumiţi că Legea Educaţiei nu a fost adoptată şi din această cauză există riscul să părăsească coaliţia aflată la Putere.

„Să rezolve problema”

„Obiectivele UDMR pot fi atinse prin dialog politic. Nu vrem să răsturnăm guvernul, ci să ne respectăm reciproc angajamentele. UDMR nu are o problemă în momentul acesta, ci colegii noştri de la guvernare, PDL. Ca atare, am decis să aşteptăm câteva zile, ca PDL să rezolve problema pe care o are şi apoi să prezinte modalitatea ca Legea Educaţiei să fie adoptată urgent”, a declarat Iuliu Winkler (foto), preşedintele UDMR Hunedoara.

Europarlamentarul UDMR susţine că în lipsa unor măsuri luate de partenerii din PDL, nu se mai justifică prezenţa maghiarilor la guvernare.

„În situaţia economică actuală din România, ieşirea UDMR de la guvernare nu ar fi un act politic responsabil. Însă, nu putem să asistăm la tergiversarea punerii în practică a obiectivelor UDMR. Ziua de luni (n.r.-astăzi), când coaliţia de guvernământ se va întruni, va fi una extrem de importantă pentru viitorul ei. În lipsa unor soluţii din partea PDL, înseamnă că nu se mai doreşte prezenţa noastră în Coaliţie”, a adăugat Winkler.

Nu mai pot aştepta

UDMR susţine, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, după şedinţa Consiliului Permanent, că Guvernul a decis să recurgă la procedeul constituţional al asumării răspunderii, deoarece nu se mai poate aştepta cu reforma, cu descentralizarea. „Guvernul României a decis să recurgă la procedeul constituţional al asumării răspunderii, oferind astfel Parlamentului posibilitatea votului de încredere şi a deciziei urgente, deoarece în opinia noastră nu putem să mai aşteptăm cu reforma, cu descentralizarea, şi nu mai putem pierde încă un întreg an şcolar. Din păcate, întârzierea de mai multe luni a fost cauzată de faptul că în Senat majoritatea guvernamentală nu a avut forţa de a duce la capăt legea în Comisia de învăţământ“.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ciumegul spune:

    mergeti ma in Ungaria,nesimtiti ce sinteti

  2. cetatean spune:

    Fratilor daca ati intrat in hora duceti necazul pana la capat . Ganditiva si la binele romanilor pentru ca in romania traiti, nimeni nu spune sa nu va atingeti obiectivele , chiar va admir pentru asta ,dar cand e greu si sunt probleme ar trebui sa gasiti solutii impreuna cu guvernul, democratic si fara amenintari .Nu fugiti de raspundere fiti consecventi .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Adrian Păunescu, ultimul Mare al epocii Ceauşescu

Vinerea trecută la ora 13.21 am primit de la un cunoscut pe care îl apreciez în mod deosebit următorul sms:...

Gânduri despre Bardul trecut în nefiinţă

Astăzi, când aceste rânduri ajung sub ochii cititorilor, Adrian Păunescu este deja sub pământ, în locul unde-şi va dormi somnul...

Cui îi este fricã de independenţi?

Candidatul independent pentru Colegiul nr. 3, Haţeg, Remus Cernea (foto), a declarat, după ce Biroul Electoral Central a dispus că...

Închide