Gura lumii

8 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Printr-o circă situată la o aruncătură de băţ de capitala unei regiuni miniere e zarvă mare după ce nişte băieţi cu ochii albaştri şi-au făcut de cap altoind un presupus infractor. Violenţa lor a devenit deja proverbială în respectiva circă din aşezarea cu multe lămpaşe, iar cârcotaşii spun că principalul vinovat e chiar şeful lor pentru că nu ştie să-i tempereze, dar mai ales pentru că se mai bagă la „joc” şi el, bineînţeles doar pentru a scăpa de tensiunea şi stresul acumulate într-o săptămână de lucru. În aceste condiţii, ca să nu aibă nici el de dat răspunsuri, mai bine ascunde sub preş actele de bravură ale subordonaţilor lui, sau mai bine spus insubordonaţilor. Un incident a avut loc cu puţin timp în urmă spun bârfitorii, iar sacul de box a fost bine altoit pentru a recunoaşte ceva, orice, numai să mai marcheze la statistică încă un caz rezolvat.

Un fost adjutant al unui mare şef de trib a făcut-o iarăşi lată. Beţiv prin definiţie, omul a tras o chefuială de pomină, încât a ajuns mai mult mort decât viu pe patul de spital. A zăbovit trei zile şi trei nopţi într-o rezervă, depăşindu-şi recordul anterior care era doar de două zile. Îndopat cu perfuzii şi legat de pat pentru că făcea ca toţi dracii, adjutantul beţiv a trecut din starea de sevraj într-o stare de nebunie temporară mai spun gurile rele. În această perioadă a început să vorbească singur, însă acest aspect nu este foarte important. Ce a spus în tot acest timp are o importanţă crucială. A dat pe goarnă, pe lângă alte nimicuri, o serie de informaţii foarte importante din perioada cât s-a aflat şi el pe post. Afaceri, nume, măsluiri de acte, mituirea unor oameni importanţi. A spus totul de parcă ar fi fost injectat cu serul adevărului.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Winkler: Nu UDMR are o problemã, ci PDL

Liderii UDMR s-au întâlnit sâmbătă, la Tg. Mureş, pentru a decide ce vor face de acum înainte în ceea ce...

Adrian Păunescu, ultimul Mare al epocii Ceauşescu

Vinerea trecută la ora 13.21 am primit de la un cunoscut pe care îl apreciez în mod deosebit următorul sms:...

Gânduri despre Bardul trecut în nefiinţă

Astăzi, când aceste rânduri ajung sub ochii cititorilor, Adrian Păunescu este deja sub pământ, în locul unde-şi va dormi somnul...

Închide