Politica si administratie

Winkler: Îl sustin pe Kelemen Hunor la sefia UDMR

Sorina Popa

După aproape 20 de ani, liderul UDMR, Marko Bela,  a anunţat că nu va mai candida pentru un mandat în fruntea Uniunii. „Sunt 18 ani, de când sunt preşedintele UDMR, ceea ce e o perioadă destul de lungă, atât cât îi trebuie unui om să ajungă la maturitate. Atunci, UDMR părea să se rupă în două”, a declarat Marko Bela. 

Conferinţă judeţeană pe 21 decembrie
Nici nu a făcut bine anunţul Marko Bela, că deja şi-au anunţat candidaturile pentru funcţia cea mai înaltă din UDMR, Kelemen Hunor şi Kovacs Eckstein. Preşedintele UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), susţine că, având în vedere această situaţie, va convoca pe 21 decembrie conferinţa judeţeană, pentru a se decide pe cine vor susţine maghiarii din judeţ în locul lui Marko Bela, la şefia Uniunii.
„Miza congresului UDMR din februarie 2011 nu e numai numirea noului preşedinte al Uniunii, ci şi modificările din statut. În perioada asta, dezbaterea este foarte animată pe subiectul statutului nostru. Sunt multe persoane în partid care vor să introducă mai multă rigoare şi să întărească rolul preşedinţilor de organizaţii judeţene. Cred va exista şi mai multă competiţie politică în UDMR, având în vedere intenţia dăunătoare de înfiinţare a unui nou partid maghiar în România. Noi vom acţiona faţă de acest lucru, nu vom sta cu mâinile în sân. Consider că noul preşedinte al UDMR trebuie să îndeplinească trei condiţii, şi anume, să fie susţinut de organizaţiile judeţene, să fie o personalitate în politica românească şi, de asemenea să fie o personalitate în politica de la Budapesta. Noul preşedinte trebuie să asigure că UDMR nu va fi anexat de către nici un alt partid politic, nici de la Bucureşti, nici de la Budapesta. La conferinţa judeţeană din 21 decembrie, voi propune să-l susţinem pe Kelemen Hunor pentru această funcţie, de preşedinte al UDMR”, a declarat liderul UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler.

3 comentarii la „Winkler: Îl sustin pe Kelemen Hunor la sefia UDMR

 • Noi minerii sustinem PD-L si UDMR la viitoarele alegeri ca au sustinut in parlamentul european prelungirea subventiei in mineritul de huila pana in 2018.Multumim si sa aveti sanatate.

 • GYULA BACSI !
  De ce te antepronunti?
  Crezi ca astia din organizatia judeteana sunt asa de „legati” la ochi si nu stiu pe cine sa sustina!!!!
  Macar de dragul democratiei interne si ar trebui sa nu le mai dai indicatii !!!
  Sau scaunul pe care stai e mai la „inaltime ” si se poarta ???
  Atunci de ce n-ai curajul sa candidezi si ‘mata ???

 • DE CE NU AVETI CURAJUL SA SCHIMBATI LEGILE DUPA CELE DIN SUEDIA.AM ZIS.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura