Politica si administratie

Winkler: CE trebuie sã-şi asume rãspunderea în chestiunea romilor

Nicolle Ebner

Europarlamentarul Iuliu Winkler (foto) este de părere că atitudinea comunităţii europene de a arunca „sub preş” abordarea problemelor comunităţilor etnice şi a celei rome nu este una benefică.

Problema romilor, aruncată „sub preş”

Potrivit preşedintelui filialei judeţene UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler, la nivelul Uniunii Europene (UE), trebuie generată o strategie pentru comunitatea romă şi a subliniat faptul că este total greşit să fie aruncată rezolvarea acestei chestiuni pe umerii ţărilor de unde migrează romii, sau a statelor de destinaţie. “Comunitatea europeană, Comisia Europeană încearcă să se dezbare de acest lucru, să nu ia parte la strategie, spunând că nu există competenţe, că nu există legislaţie, încercând să lase în seama statelor membre această chestiune. Eu cred că este o atitudine greşită. Singura cale pe care se poate merge este aceea de a se stabili o strategie pentru comunitatea romă, la care să ia parte toate statele membre”, a declarat deputatul european, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Deva. În concluzie, Iuliu Winkler crede că: „atât vizavi de romi, cât şi vizavi de problema comunităţilor etnice minoritare, este nevoie de o poziţie comună europeană, este nevoie de un cadru unic de reglementare pentru minorităţi şi o strategie pentru romi, care să aibă un caracter obligatoriu în toată UE”.

Europarlamentarul hunedorean atrage atenţia asupra faptului că, pe fondul actualei crize economice, atitudinea adoptată de unele state europene, în privinţa romilor, poate găsi terenul propice pentru propagarea şi escaladarea atitudinilor extremist-naţionaliste.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura