Vremea rea pune la grea încercare Apa Serv Valea Jiului

18 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Investiţiile realizate în baza proiectului european derulat de Apa Serv Valea Jiului şi-au dovedit eficienţa. N-au fost zone inundate din cauza reţelelor de apă pluvială şi menajeră, nici în Petroşani ori alte localităţi ale zonei.

Bilanţul realizat de conducerea operatorului de apă şi canalizare din Valea Jiului arată că ”greul” a fost dus de cele două staţii de tratare a apei brute, respectiv Jieţ şi Valea de Peşti. Cele două subunităţi ale Apa Serv Valea Jiului au beneficiat de modernizări în baza proiectului european derulat de operator. ”În perioada 9-17 iunie am primit 11 atenţionări meteo de cod galben şi portocaliu de vreme rea, acestea fiind dublate de atenţionări hidrologice, ceea ce a dus la funcţionarea anormală a unor staţii din cauza turbidităţii foarte mari a apei. (…) Staţiile de tratare Jieţ şi Valea de Peşti n-au fost oprite nici o secundă. Fac precizarea că se vede efectul reabilitării celor două staţii, iar de fiecare dată când am avut ploi, acestea şi-au arătat eficienţa. Toată această perioadă n-a fost restricţionată alimentarea cu apă a populaţiei. Am avut doar şapte ore de oprire a apei în toată Valea Jiului în perioada menţionată. Vreau să punctez că pe lângă partea de alimentare, n-au fost probleme nici la canalizare. Nu am avut inundaţii”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.
În Valea Jiului, de mai bine de o lună plouă aproape zilnic, însă cele mai mari cantităţi de precipitaţii au fost înregistrate în această săptămână în care zilnic au fost transmise avertizări de vreme foarte rea. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 19.06.2020

Dănuţ Suraj R., adolescent de 17 ani, din Petroşani Pentru că a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de...

Bulina albă, 19.06.2020

Irinel Faur, directorul Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva Pentru că a îmbunătăţit şi înfrumuseţat peisagistica municipiului Deva...

Gura lumii, 19.06.2020

Spun gurile rele pe la colţuri că un fost şef pe la o societate publică a fost angajat, evident, tot...

Închide